Vrienden van LUCA

Zonder kunst zou de wereld heel wat kleur missen. Kunst inspireert, ontroert en doorbreekt de alledaagse sleur. Kunst is belangrijk voor mens en maatschappij. Daarom geeft LUCA kunstenaars al meer dan honderdvijftig jaar een duwtje in de rug. Maar dat kunnen we enkel met steun van buitenaf, dankzij mensen die kunst een warm hart toedragen en het belang van kunstonderwijs inzien, dankzij de vrienden van LUCA.

Een select netwerk van kunstenaars en kunstliefhebbers

Een select netwerk van kunstenaars en kunstliefhebbers

Hans Op de Beeck, Jef Neve, Michaël Roskam, David Claerbout, Stephan Vanfleteren, Mélanie de Biassio, Laura Verlinden, Sara De Bondt, Ilah, Jeroom, Michaël Borremans … Het zijn maar enkele van de vele oud-studenten die uitgroeiden tot toonaangevende kunstenaars.

De vrienden van LUCA maken deel uit van een hecht, select netwerk van kunstliefhebbers, van mensen die nauw samenwerken met LUCA en haar beleidsmakers. Via de vrienden van LUCA maken ze deel uit van de LUCA-gemeenschap en komen ze in contact met gelijkgestemden.

Help artistieke en creatieve ideeën mee realiseren

Help artistieke en creatieve ideeën mee realiseren

Kunstonderwijs betekent meer dan het organiseren van bachelor- en masteropleidingen. Het zijn ook de honderden projecten die studenten gezamenlijk of individueel realiseren, het zijn onderzoeksprojecten van docenten maar ook vele concerten, tentoonstellingen, filmvoorstellingen, performances en lezingen die jaarlijks worden gecreëerd voor een ruim publiek. Onze vrienden nemen niet alleen deel aan die projecten, ze helpen ons ook om die mee mogelijk te maken.

Beleef unieke artistieke ervaringen

Beleef unieke artistieke ervaringen

LUCA School of Arts organiseert jaarlijks een rist culturele activiteiten. Aan de meest markante en unieke van die concerten, tentoonstellingen en lezingen koppelt LUCA een bijzondere ontvangst voor haar beste vrienden. Zo kan je naar een concert komen en word je verwelkomd door Marc Erkens, ga je samen met een van onze alumni kijken naar een film die ze net hebben uitgebracht, krijg je een rondleiding door de curator in één van de tentoonstellingen die we cureren voor het MUHKA, het SMAK, … LUCA zorgt ervoor dat je niet alleen waardevolle activiteit meemaakt, maar dat je unieke ervaring opdoet.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by