Voortgezette studies muziek

Solist / Kamermuziek / Hedendaagse Muziek

Je bent afgestudeerd als Master in de Muziek? Je wenst je artistieke niveau als podiumkunstenaar te verhogen? Je bent op zoek naar een doorgedreven instrumentale vorming, gesteund en verrijkt door artistiek onderzoek? LUCA - Campus Lemmens biedt voor studenten met dat profiel een tweejarige opleiding aan, met de keuze uit drie specialisaties: Solist / Kamermuziek (voor al gevormde ensembles) / Hedendaagse Muziek.

Foto: Tom De Visscher
Praktijkervaring
Foto: Tom De Visscher

Praktijkervaring

Tijdens de opleiding doe je in de eerste plaats heel wat praktijkervaring op en verhoog je hierdoor je artistieke niveau als podiumkunstenaar. Je bereidt recitalprogramma’s voor die nuttig zijn voor wedstrijden en audities, speelt minimum twee recitals in evenveel openbare concertreeksen en je maakt een eigen demo. Een docent die zelf actief is in de praktijk begeleidt je hierbij.

Daarnaast werk je een artistiek onderzoek uit dat sterk verbonden is met je muzikale praktijk. Op deze manier ontwikkel je die communicatievaardigheden die je nodig hebt om je artistieke ideeën aan verschillende soorten publiek te kunnen presenteren.

Onderzoek stuurt en begeleidt je praktijk

Onderzoek stuurt en begeleidt je praktijk

Tijdens de opleiding ontwikkel je een onderzoeksparcours dat je praktijk ondersteunt en verrijkt. Een docent coacht je in een traject waarbij je een voorstel voor een artistiek onderzoek uitschrijft en presenteert aan een jury. Nadien werk je dit voorstel uit in een portfolio en een presentatie of een lecture-performance. Je onderzoek mondt uit in een avondvullend recital van negentig minuten.

Docenten en gastdocenten
Foto: Tom De Visscher
Docenten en gastdocenten

De docenten die je begeleiden staan zelf in de praktijk. Ze zijn actief als muzikant en begeleiden je wekelijks anderhalf uur in je praktijk. Bovendien zal je deelnemen aan twee masterclasses met externe gastdocenten die een internationale renommee hebben.​

Toekomst
Foto: Tom De Visscher
Toekomst

Je bereidt je je voor op een muzikale carrière op het podium. Heb je interesse voor onderzoek, dan kan je dit na de opleiding verder uitdiepen in het doctoraatsprogramma in de kunsten van de KU Leuven.

Onze campus
Onze campus

Onze campus is een boeiende biotoop voor muzikanten, waar jong geweld in contact kan komen met ervaren rotten, waar nieuwe ideeën groeien en waar de hele dag gerepeteerd wordt. Bovendien is het met haar vele concertzalen, muziek- en theatervoorstellingen ook een echt cultureel centrum.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by