Verschillende rond-lezers creëren verschillende tentoonstellingen

Tijdens de elf dagen durende tentoonstelling in de abdij zal elke dag een andere gast een Rond-lezing geven aan bezoekers. Telkens vanuit hun eigen achtergrond: religie, politiek, muziek, literatuur, wetenschap, … De tentoonstelling wordt zo voortdurend uit elkaar gehaald en weer opgebouwd vanuit verschillende invalshoeken.

De rondlezingen starten steeds aan het onthaal van OPEK, Vaartkom 4 te Leuven

 

Zaterdag 2 december om 18.00: Stijn Devillé (theatermaker)

Zaterdag 2 december om 18.00: Stijn Devillé (theatermaker)

De abdij is een zeer ‘theatrale’ omgeving. De bewoners dragen ‘kostuums’, ze volgen dagelijks dezelfde vastgelegde trajecten, alsof ze acteurs zijn die een vooraf bepaald script doorlopen. Geen betere Rond-lezer dan Stijn Devillé, één van Leuvens meest begenadigde theatermakers, om de abdij en tentoonstelling vanuit het perspectief van theater te belichten. Wandel mee met Stijn Devillé, alsof u rondloopt op een theater scene en tegelijkertijd uitleg krijgt over het stuk dat je rondom je te zien krijgt.

Maandag 4 december om 18.00: Jozefien Van Beek (journalist)

Maandag 4 december om 18.00: Jozefien Van Beek (journalist)

Wat als we aan één van Vlaanderens meest bekende cultuurjournalisten vragen om niet via de pen iets over een kunstwerk te schrijven, maar om dit rechtsreeks aan een publiek te vertellen? Jozefien Van Beek lanceerde een aantal jaren geleden ‘Oogst magazine’ wat meteen een enorm succes werd. Samen met jullie zal Jozefien vanuit haar enorme bibliotheek aan kennis en ervaring iets vertellen over de kunstwerken die ze hier aantreft.

Woensdag 6 december om 16.00:	Dirk Hanssens (monnik Abdij Keizersberg)

Woensdag 6 december om 16.00: Dirk Hanssens (monnik Abdij Keizersberg)

Broeder Dirk Hanssens OSB is de contact persoon en aanspreekpunt van Ief Spincemaille in deze abdij. Wat Spincemaille weet over deze plek kwam hij te weten door de verschillende gesprekken die hij had met broeder Dirk Hanssens OSB. Deze kennis en informatie was de voeding bodem van (let yourself) fall was blijft louter impliciet aanwezig in deze tentoonstelling. Deze rondleiding geeft je meer inzicht in al de verborgen informatie, geschiedenis en gebruiken die deze plaats maakt tot wat ze is, en die bepalend zijn geweest voor deze tentoonstelling. Laat je in deze Rond-lezing leiden door Dirk Hanssens door de verborgen lagen van de tentoonstelling en van de abdij.

Donderdag 7 december om 18.00: Prof. Dr. Thomas Hertog (natuurkundige, KU Leuven)

Donderdag 7 december om 18.00: Prof. Dr. Thomas Hertog (natuurkundige, KU Leuven)

Natuurkunde vormt een zeer belangrijke scharnierpunt in het parcours. De technische defecte kilogram (omdat hij niet exact 1 kg meer weegt) en het manuscript van Lemaître bevinden zich in het midden van het parcours. Alsof ze een Goddelijke functie hebben: het centrum waarrond alles draait. Hoewel wij kunstenaars deze natuurkundige fenomenen tonen vanuit een artistiek perspectief, zal Thomas Hertog jullie verbluffen met de bijna metafysische natuurkundige waarheden over oerknallen en zwarte gaten.

Zaterdag 9 december om 15.00: Esra Vandenbussche (9 jaar)

Zaterdag 9 december om 15.00: Esra Vandenbussche (9 jaar)

Laat je leiden door de blik van een kind. Esra Vandenbussche is de dochter van Sara Vertongen en speelde zelf al met haar
moeder mee in ‘Le ciel Flamand’. Wat zou een kind denken van al wat ze hier ziet?

Zondag 10 december om 16.00: Siebe Vanhee (‘big wall’ klimmer)

Zondag 10 december om 16.00: Siebe Vanhee (‘big wall’ klimmer)

Je hebt een plan om een route te klimmen op een big wall waar nog niemand geweest is. Het plan zet zich zo hard in je hoofd en hart vast dat je niet anders kan dan het uit te voeren. Zelf al kost dit misschien je leven. Dagen en soms weken hang je met vrienden aan dezelfde rots zonder voet aan grond te zetten. Met een beperkt rantsoen en vaak in levensgevaarlijke omstandigheden. Siebe Vanhee heeft van de zoektocht naar het onbekende zijn beroep gemaakt. Hij is één van ‘s werelds meest
getalenteerde Big Wall klimmers van nog geen 24 jaar. Siebe gaat met jullie op zoek naar de lokroep van het onbekende en naar zijn worsteling en zoektocht over hoe hij zijn ervaring kan delen met een publiek.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by