Troeven van de opleiding Textiel in Gent

Lieselot Elzinga

Dialoog en reflectie

De werksfeer in het atelier wordt gekenmerkt door onderzoek, engagement en een permanente dialoog over de taal van textiel. Nieuwe pistes en de rol van de ontwerper/ kunstenaar in een steeds veranderende samenleving worden bevraagd. Een open en kritische houding waarin doen en denken elkaar beïnvloeden is essentieel. Je wordt begeleid door docenten uit de wereld van de beeldende kunst en design, zowel individueel als in groep. Via regelmatige besprekingen en presentaties reflecteer en debatteer je over je eigen werk én dat van anderen. De werkplaats is het kloppend hart van de opleiding. Je kunt er aan de slag met diverse machines en je kunt er terecht voor technische ondersteuning.

Contact met het werkveld

Om onze studenten goed voor te bereiden op hun toekomst ondernemen we bedrijfsbezoeken en studiereizen en lopen onze studenten in het derde jaar een korte stage. Daarnaast werken ze regelmatig mee aan reële projecten in het bedrijfsleven en de museumwereld.

Samenwerking met het Textielmuseum Tilburg

Een werkweek in het Textiellab van het Textielmuseum van Tilburg behoort tot het derdejaars programma, waar ze leren werken met geavanceerde computergestuurde textielmachines. Bovendien zijn we partner in het international European Textile Trainee Programme van het textielmuseum.

Wedstrijden

Onze studenten nemen regelmatig deel aan wedstrijden. Met succes! Zo won Marylène Madou in 2014 de modeprijs ‘Het silhouet van 2039’ van het Modemuseum in Hasselt en ontving Karen Dumoulin in 2013 de Award voor ‘most promising talent in the European Textile Trainee Programme’.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by