Troeven van de afstudeerrichting Vrije Kunsten in Brussel

Kunstenaars met internationale renommee op bezoek

Vorig jaar kregen de studenten o.a. Ulrich Loock, Koenraad Dedobbeleer, Michaël Van den Abeele, Christoph Fink en Guillaume Bijl over de vloer. Deze kunstenaars of curatoren gaven een lezing of deden een persoonlijke werkbespreking. Daarnaast heeft curator Martin Germann van het S.M.A.K. Gent meegewerkt aan het concept en de opbouw van de eindejaarstentoonstelling vorig jaar. Dit jaar staan ontmoetingen op het programma met o.a. Michel François en Pieternel Vermoortel en een samenwerking met de organisatie van Fernand Baudin Students Publications.

Verkenning van artistiek Europa

Elk jaar doen de studenten interessante culturele uitstappen. Vorig jaren trokken ze naar Berlijn voor de Berlin Biënnale, bezochten ze het Museum Kröller-Müller in het Nederlandse Otterlo met zijn wereldberoemde verzameling beeldende kunst en vlogen ze naar Venetië voor de Biënnale.

Internationale campus

Door het internationale karakter en de grootstedelijke omgeving is campus Brussel dé plek waar binnen- en buitenlandse kunststudenten elkaar ontmoeten. Tussen de vele verschillende culturen en nationaliteiten binnen de opleiding is er een grote synergie. Hierdoor worden studenten uitgedaagd hun eigen horizon te overstijgen en raken zij doordrongen van het besef dat de wereld voor hen open ligt. De globalisering van de hedendaagse kunst komt zowel in de theorie- als in de praktijklessen aan de orde, ondersteund door workshops en (buitenlandse) excursies.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by