Troeven Fotografie aan Narafi

De opleiding Fotografie van Narafi is uniek om een heel aantal redenen.

Vooreerst is het een heel praktijkgerichte opleiding.  Studenten die afstuderen aan Narafi zijn jarenlang getraind geweest in het maken van beelden met up-to-date professioneel state-of-the-art materiaal, dat steeds ter beschikking staat. 

Bovendien krijg je er les van docenten die zelf in het werkveld staan en de creatieve sector goed kennen.  Veel van de opdrachten die je krijgt komen daardoor rechtstreeks uit de praktijk.  Er wordt daarom geen "theorie om de theorie" gegeven, maar er wordt bruikbare informatiedeling en relevante kennisoverdracht gedaan.  We willen dat studenten op het einde van de rit gewapend zijn om in de creatieve sector hun mannetje te kunnen staan - en dit op een hoog niveau (zowel nationaal als internationaal - zie internationalisering/Erasmus).

Voorts wordt die connectie met het werkveld gemaakt aan de hand van de vele workshops, de jaarlijkse buitenschoolse projectweken, de bedrijfsbezoeken, de praktijkgerichte opdrachten, de gastdocenten, ...

Tot slot merken we dat onze alumni het in de praktijk goed doen.  Velen vinden hun weg in de wereld van de fotografie, het maken van beelden, het creëeren van foto's.  Het blijkt keer op keer dat wanneer iemand gemotiveerd is om aan de slag te gaan als beeldenmaker, er werk genoeg is.  Zolang de basisopleiding goed zit, is het aan jou om je eigen verhaal te schrijven.

Onze activiteiten zorgen stuk voor stuk voor een bruisende sfeer in de opleiding .  Het is een ideale start van een carrière als "professional" in de creatieve sector.

Carrièrekansen

Ter illustratie, enkele domeinen waarin je kan terechtkomen als hedendaags beeldenmaker.

Als freelance fotograaf:

Documentaire fotografie. Industriële bedrijfsreportages.  Food en lifestylefotografie.  Reisreportages.  Portret- en modefotografie.  Architectuurfotografie of studio/stilleven.  Reclamefotografie. Journalistieke fotografie of reportagefotografie. Vrij werk. Artistieke fotografie

Werk je liever in loondienst:

Bij persagentschappen, picturedesks of beeldbanken?  Als eindverantwoordelijke “picture editor” van magazines of tijdschriften?  Bij reclame- en marketingbureau’s? 

En wat dacht je van een job als communicatiemedewerker in een groot bedrijf, waar je de visuele communicatie verzorgt?  Of als beeldretoucheur?  Een carrière in de film- of TV wereld? Het uittekenen en uitwerken van multimediaproducties?  Wat van web-designer?

Misschien wil je uiteindelijk gaan les geven en dat combineren met freelancen of autonoom werk als artistieke creatieveling?

Het is maar een greep uit de mogelijkheden wanneer je een opleiding Professionele Bachelor AVT Fotografie aan de LUCA School of Arts, campus Narafi, doorlopen hebt.

 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by