'Land of the heroes' van oud-student Sahim Omar Kalifa
Meer info

Klemtoon op het regisseren van je eigen films

Kiezen voor de academische filmopleiding van campus Sint-Lukas Brussel betekent kiezen voor auteurscinema. Je leert er een film bedenken en realiseren van a tot z. Als regisseur ben je de spil van je creatie: je ontwikkelt het concept, schrijft het scenario of maakt een storyboard, overlegt met de cameraman, stuurt een opnameploeg aan, werkt met acteurs, overziet de montage van beeld en klank. In het atelier leer je hands-on bij over beeld, klank, belichting, découpage en montage. 

Met die kennis kan je als regisseur duidelijk maken welke film je voor ogen hebt en welke film je uiteindelijk op het scherm wil zien. Gaandeweg maak je je de kunst eigen van het filmmaken, met het oog op een werk dat getuigt van verbeelding, vakmanschap, originaliteit en intelligentie. Zo ontwikkel je langzaamaan je eigen stijl en je unieke signatuur als filmmaker.

Internationale programma’s

De filmopleiding heeft verschillende internationale programma’s lopen. Essemble is een samenwerking tussen de filmopleiding van campus Sint-Lukas Brussel en een Portugese, een Hongaarse en een Duitse filmschool, waarbij studenten een filmproject realiseren op elk van deze campussen. Cinemaster is een uitwisselingsproject dat filmstudenten toelaat kennis te maken met filmscholen in Peking of Sao Paolo.

Ingebed op een kunstencampus 

Bovendien krijg je in je dagelijkse omgeving ook inzichten in andere disciplines van het artistieke veld. Je volgt je opleiding op een kunstschool, in de nabijheid van fotografen, beeldend kunstenaars, grafisch vormgevers, illustratoren, interieurvormgevers in opleiding … en dat is een unieke verrijking.

 

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by