Meer info

Op Sint-Lukas Brussel blijven de studenten Animatiefilm niet binnen de muren van het atelier. Elk jaar gaan de bachelorstudenten er wel eens tussenuit. 

De wondere wereld van Utrecht en Annecy

De afgelopen jaren stond, naast Anima Brussel en IKL Leuven, het Holland Animation Filmfestival van Utrecht regelmatig op het programma. Dit festival is niet alleen gerenommeerd voor zijn eigenzinnige programmatie, steevast zitten onze studentenfilms er in de competitie. De masterstudenten Animatie steken dan weer de zuidelijke grens over naar het Franse animatiefilmfestival van Annecy, het beroemdste in zijn soort. Voor onze masters is het dan ook een belangrijke ontmoetingsplaats.

3-daagse op verplaatsing

Elk jaar trekken de studenten zich enkele dagen samen terug op locatie. Ze maken er een belangrijk artistiek proces door. Terwijl de bachelorstudenten een betoverende lichtanimatie opnamen in de nachtelijke velden, doorploegden scriptdoctor Johan Verzyck en producer Geert Van Goethem het werk van de masters en stuurden ze de scenario’s bij. Truusje Graste scherpte hun bewegingskwaliteiten aan en voor het meer abstracte werk kwam audiovisueel kunstenaar Alexandra Crouwers langs.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by