Besma Ben Said

De campus biedt technische faciliteiten die deze van professionele studio’s evenaren. Meer dan 250 m2 studioruimte, zestien donkere kamers, professionele inktjet printers, zestig camera’s gaande van analoge en digitale kleinbeeldcamera’s over Hasselblads en Sinars tot de meest innovatieve digitale ruggen. Bovendien beschikt geen enkele kunsthogeschool in België over zoveel expertise in analoge fotografie. Als fotostudent kan je ook bij de andere werkplaatsen op de campus terecht om bijvoorbeeld te zeefdrukken of foto’s te laten laseren in steen of metaal.

De campusbibliotheek behoort bovendien op haar gebied tot de beste van het land met een uitgebreide selectie van internationale publicaties over fotografie, film en beeldende kunst. 

Onze masters en bachelors nemen deel aan manifestaties met nationale of zelfs internationale uitstraling. Dit jaar nemen de derdejaars deel aan BredaPhoto 2018, een internationale biënnale, waarvoor onze studenten in het verleden meermaals geselecteerd werden.

Elk jaar maken we interessante culturele uitstappen naar steden als Amsterdam of Parijs. Daarnaast worden er talrijke lezingen en workshops georganiseerd. Zo gaan we dit jaar op insitu met de eerstejaarsstudneten voor een intensieve praktijkweek in de Ardennen met de analoge technische camera. Gaan de derdejaarsstudenten op projectweek naar Napels….

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by