Toekomstmogelijkheden met een diploma Drama

Masterproef 'Teer' van alumna Line Pillet

Toekomstperspectieven

Tijdens de opleiding kan je via stages het bredere werkveld verkennen als speler, maker, schrijver … Masterstudenten gingen in 2017 en 2018 o.m. aan de slag bij ARSENAAL/LAZARUS, Ultima Thule, Jan Decorte/Sigrid Vinks, hetpaleis, Het nieuwstedelijk, Lisaboa Houbrechts & Kuiperskaai/Toneelhuis, DE MAAN, Theater deToekomst, Theater FroeFroe, Cas-co …

De combinatie van deze stages en de brede opleiding biedt je ruime professionele mogelijkheden. Je richt je eigen gezelschap op, je maakt theater of gaat aan de slag als speler op het podium of voor de camera. Je begeleidt en doceert drama in sociaal-artistieke projecten, in het kunsteducatieve werkveld, het DKO en/of het lager en secundair onderwijs.

Getuigenissen

De opleiding garandeert veel praktijkervaring en nuttige contacten met het werkveld. Ik kon, onder leiding van onze docenten, meewerken aan acht theaterproducties. Bovendien kon ik als stage een hoofdrol vertolken in de film ‘Little Black Spiders’ van Patrice Toye. De contacten die je dan ontwikkelt, lanceren je als acteur. Een jaar na mijn afstuderen speel ik al mee in de film ‘Paradise Trips’ van Raf Reyntjes en in een internationale productie van de KVS.
Line Pillet

Acteren doe je omdat het je gelukkig maakt
Praktijk is belangrijk in de opleiding. Ik liep stage bij de Queeste en De Maan, schreef en ensceneerde een heel stuk en stond met medestudenten en docenten op de planken. Mijn eerste praktijkervaringen na mijn opleiding smaakten naar meer en momenteel zet ik een eigen gezelschap op. Ik weet het, acteren zal me misschien nooit rijk maken, maar het maakt me wel gelukkig.

  • Thomas van Caeneghem

Ik combineer lesopdrachten met artistiek werk
Ik volgde na mijn masteropleiding ook nog de lerarenopleiding. Hierdoor kan ik nu een job als lerares aan het Conservatorium in Leuven combineren met artistieke opdrachten zoals theater- en televisieopdrachten als actrice. Maar ik regisseer ook eigen stukken. Die combinatie is bijzonder fijn.

  • Tina Maerevoet

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by