Toekomst voor Productdesigners

Blijf op de hoogte
www.facebook.com/lucacmine Er is geen enkele kunsthogeschool waar zoveel beweegt: studenten nemen deel aan wedstrijden, oud-studenten winnen prijzen, docenten organiseren tentoonstellingen, lezingen en performances ... Op LUCA hangt iets in de lucht. Abonneer je op onze nieuwsbrief: http://eepurl.com/w8ImX

What’s Next? Reeds vanaf het derde bachelorjaar leren onze studenten hun eigen identiteit ontdekken als designer, vormgever. Deze authentieke eigenheid kunnen de studenten verder ontwikkelen door de keuze van ontwerpmodules, de eigen keuze van een stageplaats en hun masterproject. Zo wordt de vraag naar ‘Wat na de school?’ niet als een barriëre aangevoeld, maar als een logisch gevolg van hun opleiding.

Onze afgestudeerde productdesigners gaan aan de slag als freelance designer, in-house bedrijfsdesigner of onderzoeker.

Tenslotte kan je ook kiezen voor een carrière als onderzoeker in een kennis- of onderwijsinstelling en eventueel lesgeven, na het volgen van de Specifieke Lerarenopleiding.

Freelance designer

Als freelance designer initieer je eigen projecten of word je ingehuurd door een opdrachtgever. Als creatieve ondernemer ga je op zoek naar niches waarin je aan de hand van je designvaardigheden creatieve oplossingen kunt bieden voor vaak complexe problemen.

In-house bedrijfsdesigner

Mogelijk ga je aan de slag in een bedrijf of een ontwerpbureau. De focus van deze bedrijven of bureaus kan zeer uiteenlopend zijn, gaande van productiebedrijven tot designmanagement- en researchbureaus. Je kunt hierbij zowel een leidinggevende of strategische als een uitvoerende functie bekleden. Vanuit je brede theoretische en praktische kennis ben je in staat om te communiceren met alle afdelingen binnen het bedrijf. Door de combinatie van deze kennis en je kritische houding kan je als katalysator fungeren voor de ontwikkeling van producten, diensten of bedrijfsstrategieën.

Onderwijs/onderzoek

Onze alumni worden steeds meer tewerkgesteld in kennisinstellingen en onderzoeksinstellingen omwille van hun vaardigheden om creatieve en concrete oplossingen te genereren. Daarnaast kunnen designers ook een functie bekleden binnen het secundair en deeltijds kunstonderwijs (na het volgen van de specifieke lerarenopleiding) of binnen het hoger onderwijs (bijvoorbeeld als onderzoeker).

Onze afgestudeerden in 2017

Beloftevolle alumni

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by