Als Interaction Designer ben je dus populair bij grote bedrijven in de creatieve en commerciële sector, zowel in België als in het buitenland. Je komt onder andere terecht bij (interactieve) ontwerpbureaus, sociaal-culturele organisaties, start-ups, mediabedrijven, de creatieve industrie, de communicatiedienst van bedrijven, in onderzoeksinstellingen of KMO’s. Maar je kan natuurlijk ook je eigen ontwerpstudio oprichten. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus!

Waar kun je gaan werken als interaction designer?

Als Interaction Designer studeer je af met een academische bagage en een rijk gevuld portfolio in een sector in beweging. De design sector snakt naar hoogopgeleide creatieve én technisch aangelegde duizendpoten. Agoria becijferde dat naar 2030 toe de grote vraag naar digitale experts op de arbeidsmarkt alleen maar zal toenemen. Maar liefst 94% van onze afgestudeerden heeft dan ook een job die past bij de opleiding! Je kan aan de bak als Interaction Designer, als UX Designer, als Content Coordinator, als Creative Strategist, als User Experience designer, als docent en onderzoeker of als zaakvoerder van je eigen makerslab.

“Een bijzonder brede, creatieve en stimulerende opleiding die tegelijkertijd heel erg dicht bij de realiteit en de (arbeids)markt staat. Een geweldige springplank naar boeiende jobs als reclame-strateeg, service designer en vandaag freelance consultant.”
— Tijs Vrolix, oud-student Interaction Design

“Meer dan tien jaar geleden studeerde ik af. [...] Met één klasgenoot vormde ik erna drie jaar lang een digitaal creatief duo in toonaangevende communicatiebureaus. Lev Detrez is nu creatief directeur van zijn eigen bureau The Shtick. Daarna richtte ik met klasgenoot Jesse Wynants bloeiende internet startup Prezly op. Onze brede opleiding was de perfecte basis om een bedrijf uit te grond te stampen, zelf de eerste versie van het product te bouwen en vermarkten, en om later onze werknemers met specifieke kennis en skills aan te sturen. En nu, nu maak ik een digitale dienst voor mensen in woonzorgcentra. Deze keer in samenwerking met mijn voormalig docent Niels Hendriks.”
— Frederik Vincx, oud-student Interaction Design

“Na mijn studies ging ik aan de slag als docent en onderzoeker voor de onderzoeksgroep Social Spaces van LUCA School of Arts. Voor mijn onderzoeksopdracht werkte ik aan de oprichting van een FabLab in Genk. FabLab is een ruimte waar creatievelingen kunnen experimenteren met techniek en materialen. Mijn collega’s noemen me de ‘opperfablabber’. Eigenlijk doe ik de dagelijkse leiding en begeleid ik studenten, bedrijven en de sociale sector tijdens de open dagen, waarop ze gebruik kunnen maken van onze CNC-freesmachine, lasercutter en 3D-printers.”
— Danny Leen, oud-student Interaction Design

— Hannes D’Hulster, oud-student Interaction Design

Verder studeren

Heb je de smaak van het studeren te pakken? Dan kan je met je bachelor- of masterdiploma (via een voorbereidingsprogramma) doorstromen naar banaba's, bachelors, masters en manama's van, bijvoorbeeld, LUCA School of Arts of de Associatie KU Leuven. Denk hierbij aan een specifieke lerarenopleiding of aan een Master of Documentary Film Directing. Op basis van eerder verworven competenties of kwalificaties kan je vaak vrijstellingen behalen. Meer informatie hierover vind je op de site van de SLO Audiovisuele en Beeldende Kunst en Associatie KU Leuven

“Ik was aangenaam verrast door de verrijkende opleiding, met een boeiende afwisseling tussen theorie- en praktijkvakken. Aansluitend koos ik nog voor de specifieke lerarenopleiding audiovisuele en beeldende kunsten. Achteraf wachtte een ruime waaier aan werkmogelijkheden. Door het op de markt brengen van mijn masterproef heb ik de eerste stappen gezet naar het werken als zelfstandig designer en dat bevalt mij nog steeds.”
— Lien De Koninck, oud-studente Interaction Design

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by