Toekomst na de afstudeerrichting Vrije Kunsten in Brussel

De afstudeerrichting Vrije Kunsten van campus Sint-Lukas Brussel is gericht op het brede veld van de hedendaagse kunsten. De uitstroommogelijkheden zijn dan ook erg divers. Onze oud-studenten werken als beeldend kunstenaar, curator, docent ...

Hans op de Beeck - Een internationale carrière als schilder

“Na Sint-Lukas ging ik naar het HISK en de Rijksakademie van Amsterdam. Ik ontmoette er mensen uit de internationale kunstsector. Na die beginperiode kwam mijn internationale loopbaan als kunstenaar op gang. Vandaag heb ik een atelier met enkele medewerkers en ben ik gastdocent aan verschillende academies en universiteiten.”

Virginie Bailly - Eigen werk maken en lesgeven, een perfecte combinatie

“Na mijn opleiding Vrije Kunsten en een postgraduaat aan het HISK in Antwerpen, verbleef ik als artist-in-residence in China en trok ik naar Nantes en Berlijn. Vandaag heb ik mijn eigen praktijk, stel ik regelmatig tentoon en werk ik samen met de kunstgalerie Transit in Mechelen. Daarnaast geef ik sinds enkele jaren les aan Sint-Lucas Antwerpen, aan La Cambre en in het deeltijds kunstonderwijs.”

Koenraad Dedobbeleer - Leven voor en dankzij de kunst

"Na mijn opleiding aan Sint-Lukas Brussel, trok ik naar het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen en nadien naar de Ateliers in Amsterdam. In beide instituten ontmoette ik in het atelier mensen die me aanboden mijn werk te exposeren. De ene tentoonstelling leidde tot de andere. Dankzij de redelijke aandacht die mijn werk intussen genereert, beleef ik het voorrecht om me uitsluitend daarop te moeten concentreren."

 

 

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by