Onze afgestudeerden doen het goed na hun opleiding. Ze vinden vlot hun weg in het professionele leven en gaan uitdagende opdrachten aan als beeldverhaalauteur, illustrator, grafisch vormgever …

Frederik Van den Stock - "Mijn carrière als striptekenaar startte al op Sint-Lukas"

“De opleiding Beeldverhaal betekende voor mij eigenlijk het begin van mijn prille carrière. Als afstudeerproject koos ik ervoor een verhaal te vertellen over Antwerpen. Toen ik met dat eindwerk naar een uitgever stapte, was die meteen heel enthousiast. Op uitnodiging van toenmalige burgemeester Janssens vond de persvoorstelling van mijn publicatie op het Schoon Verdiep plaats. Nu teken ik wekelijks voor verschillende magazines en werk ik aan mijn eerste lange beeldverhaal.”

 

Michaël Olbrechts (auteur o.a. van De Allerlaatste Tijger)

“Na mijn studies geschiedenis aan de KU Leuven kwam ik op Sint-Lukas Brussel in een totaal ander soort opleiding terecht. Natuurlijk veel praktijk gerichter, maar over het algemeen ook veel intensiever. Er moest het hele jaar door hard gewerkt worden. Zolang ik mij kon herinneren tekende ik altijd en overal. Maar in de opleiding beeldverhaal en illustratie leerde ik dat je als tekenaar ook een verhaal moet kunnen vertellen. Het is belangrijker dat je tekeningen persoonlijkheid hebben dan dat ze gewoon mooi of juist zijn. Tijdens je opleiding aan St-Lukas krijg je de unieke kans om te creëren in alle vrijheid. Zonder alle beslommeringen die er later in het professionele leven bijkomen, zoals financiële druk of bemoeizieke klanten. Ik heb die luxesituatie aangegrepen om in mijn masterjaar een volwaardig stripdebuut te maken. Na mijn afstuderen werd dit gepubliceerd, waardoor ik al een visitekaartje had in de vorm van een boek.”

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by