Eva Beazar

De afstudeerrichting Fotografie van campus Sint-Lukas Brussel is gericht op het brede veld van de beeldcultuur. De uitstroommogelijkheden zijn dan ook erg divers. Onze studenten werken bijvoorbeeld als fotograaf, beeldend kunstenaar, curator, redacteur, uitgever, beeldregisseur, digitaal beeldverwerker of documentalist.

Een greep uit onze alumni

Annemie Augustijns, Charif Benhelima, David Bergé, Anne Daems, Annelies de Mey, Mirjam Devriendt, Frieke Janssens, Geert Goiris, Melanie Matthieu, Sarah Van Marcke, Tony le Duc, Isabelle Pateer, Stephan Vanfleteren en Alex Verhaest.

Enkele recente Alumni:

Dries Seghers 

Diana Tamana 

Miles Fischler

Eva Donckers 

Anna Meiers

Lola Pertskowski 

Annabella Schwaghten 

Sarah Hermans 

Besma Ben Said – Emre Celikcan - Yun-Tien Chu- Alina Christea - Axel DeMarteau - 

Antoine Grenez 

Gaia Kaboukos – Max Meyers – Calixte Poncelet – Puck Rouvroye –

Heleen Seys

- Renée Lorie – Erien Withouck- Nick van de Vel - Dorien Buys – Myrthe Baptiste –

Maité DeBièvre

Stephan Vanfleteren (portretfotograaf) - Op Sint-Lukas heb ik leren kijken naar beelden

“Als achttienjarige zie je de diepgang van de beelden van belangrijke fotografen niet, maar op Sint-Lukas Brussel heb ik leren kijken naar beelden. Door veel te kijken, kan je achterhalen waarom een op het eerste gezicht banale foto dan wel zo bijzonder is.”

Anne Daems (beeldend kunstenaar) - De basis voor mijn praktijk als beeldend kunstenaar

“In mijn foto’s, video’s en tekeningen toon ik specifieke kwaliteiten van het dagelijks leven, vertrekkende vanuit observaties. Tijdens mijn opleiding fotografie waren de vakken esthetica, foto-, en filmgeschiedenis en kunstactualiteit erg belangrijk voor mij. De visie en beeldentaal die ik toen ontwikkelde vormde de basis voor mijn praktijk als beeldend kunstenaar.”

 

 

 

Onze alumni aan het woord

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by