Tentoonstelling in twee valbewegingen

Kunst verbindt abdij Keizersberg tijdelijk met stedelijk weefsel

30.11 > 11.12.2017

Geen betere plaats om na te denken over een wereld waar niets nog zeker lijkt dan in een Benedictijnenabdij, waar men al eeuwen volgens dezelfde regel van Benedictus leeft. Spincemaille en een aantal kunstenaars leefden tijdens korte voortrajecten samen met de broeders van de abdij Keizersberg (Vaartkom, Leuven) om deze niet vertrouwde context eigen te maken. En dit om er zowel een tentoonstelling als kunstwerken te creëren vanuit de verschillende gelaagdheden van deze gemeenschap: dagritme, spiritualiteit, sociale weefsel, architectuur. Kunstwerken en abdij brengen elkaar op een ongekende manier tevoorschijn.

De abdij zal tijdens de LUCA Biënnale symbolisch door het kunstwerk Rope van Ief Spincemaille verbonden worden met OPEK en het stedelijke weefsel.

Waar

Abdij Keizersberg
Mechelsestraat 202
3000 Leuven

Onthaal - start bezoekersparcours & rondlezingen:

OPEK
vaartkom 4
3000 Leuven

Aan het onthaal van OPEK ontvang je de bezoekersgids samen met de abdijsleutel en een zaklamp. Zij zijn jouw geestelijke en praktische leidraad doorheen dit parcours. Het onthaal van OPEK sluit om 19u30.

Openingsuren

Van 30 november tot 11 december 2017.
Alle dagen gratis toegankelijk van 14 tot 20 uur.

Tentoonstelling krijgt metamorfose in de Universiteitsbibliotheek

20.12.2017 > 28.01.2018

Na Keizersberg verhuizen alle getoonde kunstwerken terug naar een vertrouwde habitat: de tentoonstellingsruimte van de Universitaire bibliotheek Leuven. En precies daar, schikken ze zich naar het classificatiesysteem van een bibliotheek: de werken worden in alfabetische volgorde op de grond gelegd. Zeven simultane videoprojecties tonen de Rond-lezingen in de abdij, als een archief van gevallen werken.

Waar

Tentoonstellingszaal
Universiteitsbibliotheek Leuven
Ladeuzeplein 21
3000 Leuven

Openingsuren

Van 20 december 2017 tot 28 januari 2018
Gratis toegankelijk van 10 tot 17 uur.

Geselecteerde kunstwerken

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by