Tentoonstelling (On)Voltooid Verleden Tijd

TENTOONSTELLING AFGELOPEN

Een tweeledige tentoonstelling met kunst en beeldverhalen rond gelaagdheid, identiteit en geheugen

Voor het eerste luik gaan zes auteurs en zes tekenaars als duo aan de slag met de uiteenlopende elementen van het aftakelingsproces. Kunstdisciplines overlappen en de samenwerking tast de grenzen van het beeldverhaal af. Woord en beeld vinden elkaar, lokken antwoorden uit en experimenteren met visueel vertellen waarbij zowel animaties, beeldend werk en digitale conversaties worden gebruikt.

De deelthema’s gelaagdheid, identiteit en geheugen zijn het vertrekpunt voor het tweede luik van de tentoonstelling. Twaalf hedendaagse kunstenaars gaan op een persoonlijke manier om met die thema’s. In een aantal gevallen is de eigen geschiedenis niet ver weg. Het geheel, maar ook elk werk afzonderlijk, boeit en ontroert.

De bibliotheek, een symbolisch geladen tentoonstellingsplaats
De tentoonstelling vindt plaats in de Universiteitsbibliotheek van de KU Leuven. De bibliotheek verleent, als geheugenplaats bij uitstek, een nieuwe dimensie aan het thema en de tentoonstelling.

LUCA Biennale 

(On)Voltooid Verleden Tijd is de tweede editie van de LUCA Biënnale, een initiatief van LUCA School of Arts en de commissie Actuele kunst van de KU Leuven. Eerder vond in de Universiteitsbibliotheek 'The Prélude Pathétique’ plaats. Het centrale thema was toen de ‘transfiguratie’.  

Curator: Eva Cardon

Deelnemende kunstenaars

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by