Studeren in Brussel

BXLmakers19 is een publiek event van LUCA School of Arts in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie. BXLmakers19 bundelt activiteiten en artistieke events uitgewerkt door de BXLmakers: de studenten en de verschillende Brusselse opleidingen van LUCA School of Arts. Het programma met tentoonstellingen, workshops, filmvoorstellingen en meer loopt van februari tot begin juni 2019.

Met BXLmakers19 willen de VGC en de Brusselse opleidingen van LUCA School of Arts, Brussel én de hogeschool positioneren als een bruisende, kunstzinnige en inspirerende metropool. Net als de VGC zijn de campussen Narafi en Sint-Lukas grootstedelijk geëngageerd, coöperatief, toekomstgericht en innoverend. A match made in heaven, quoi.

Brussel heeft niet één, maar vele gezichten. De studenten van LUCA School of Arts die voor een Brusselse campus hebben gekozen, hebben ofwel roots in de regio, ofwel zijn ze internationaal. Maar steeds zijn het jongeren die bewust kiezen voor het grootstedelijke en onvoorspelbare aspect van onze metropool. Met BXLmakers19 tonen we Brussel als bijzonder kunstzinnige en levendige studentenstad. Met een bloeiend stadsleven vol culturele hubs, is Brussel dé studentenstad bij uitstek in België. Als één van de interessantste hedendaagse kunststeden in Europa is Brussel een ideale biotoop voor jongeren met artistieke talenten of interesses. LUCA School of Arts is de grootste Nederlandstalige kunstopleiding in Brussel (met ook een Engelstalig aanbod) en daarom meteen een belangrijke speler voor jong en ambitieus, artistiek en creatief talent.

Als rode draad door de verschillende initiatieven tijdens BXLmakers19 vertrekken we van de bezoeker als Art Hunter. De bewoners, passanten en bezoekers van Brussel worden door de BXLmakers uitgenodigd en uitgedaagd om op zoek te gaan naar de evidente en minder evidente, de georganiseerde en de eerder anarchistische, de hoge en de lage kunsten van de stad. De BXLmakers zijn de oorzaak, de Art Hunter het verbindende element tussen de verschillende projecten.

“BXLmakers19” zal plaats vinden op verschillende locaties in de stad.

Met campus Sint-Lukas zijn we al meer dan 125 jaar in Brussel aanwezig, en ook met campus Narafi zijn we er al 75 jaar. We hebben bijgedragen tot het verleden, en willen bijdragen tot de toekomst, bijdragen tot de kunst en cultuur in deze grootstad, mee haar uitzicht bepalen en vormgeven.

Als hoofdstad van Vlaanderen, België én Europa heeft Brussel veel troeven voor (internationale) kunststudenten. Studeren betekent niet alleen lessen volgen, examens afleggen en nieuwe vrienden maken. Je brengt tijd door op de campus, maar even goed op café, in het park, in musea, op pleintjes, … kortom, je omgeving gaat verder dan de campus en speelt mee in je studentenleven.

In het kruispunt van Europa beleef je het studentenleven met de voordelen van een wereldstad. Elke wijk heeft zijn charmes en wat nog meer is: er is altijd wat te doen. Van Art-nouveau gebouwen tot stripmuur, meer dan 100 musea, kunstencentra en tentoonstellingen. Als kunststudent in Brussel ligt het allemaal binnen handbereik. Brussel is niet voor niets nationaal én internationaal geliefd als kunstmetropool, en behoort tot de top 5 van de boeiendste steden voor hedendaagse kunst in Europa.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by