Studenten zijn kasteelheren op campus Narafi

Brussel verkennen met een kasteelpark als uitvalsbasis

Campus Narafi is gelegen in het prachtige Dudenpark op het hoogste punt van Brussel. Je krijgt er les in een schitterend, historisch kasteel met een hedendaags interieur. Het verhaal van de campus gaat terug tot 1939 toen het hooggelegen kasteel een uitgelezen uitzendpunt voor het nieuwe Nationaal Radio- en Filmtechnisch Instituut bleek.

Vandaag zet LUCA er die geschiedenis verder met haar opleidingen Film-TV-Video en Fotografie. De ligging combineert het beste van twee werelden en is daardoor uniek. Je studeert in een prachtig, rustig en groen kader en toch sta je in een kwartier in het hartje van Brussel.

Campus Narafi telt slechts twee opleidingen. Die kleinschaligheid zorgt voor een gezellige sfeer. Alle studenten en docenten kennen elkaar. Hierdoor voel je je nooit een nummer. Een unieke omgeving dus waarin je je snel thuis voelt.

Faciliteiten van een echte filmset

Goede accommodatie is van vitaal belang voor een audiovisuele opleiding. Onze infrastructuur en ons materiaal zijn daarom onze stokpaardjes. Studenten kunnen terecht in twee filmstudio’s en in een up-to-date high-definition multicam TV-studio. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van camera’s, licht- en geluidsmateriaal. Ze hoeven dus geen materiaal aan te kopen. Voor digitale beeldverwerking, non-lineaire montage en beeldcompositing beschikken studenten over tientallen niet-lineaire FCP en Avid montagecellen en over een audio post-productie met opnameruimte. Hiervoor moeten ze zich dus geen eigen montagecomputer aanschaffen. Uit de mediatheek ten slotte kunnen studenten gespecialiseerde boeken, vaktijdschriften en films ontlenen.

Goede uitleendienst
Elk jaar investeren we in nieuw materiaal beschikbaar in de uitleendienst. Studenten kunnen ook voor weekend- en verlofdagen materiaal reserveren. Een overzichtelijk online-boekingssysteem zorgt voor een vlotte werking. Het ateliergeld volstaat voor het gebruik van het opnamemateriaal.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by