Om te kunnen starten met een bachelor- of schakelopleiding Interaction Design moet je deelnemen aan een artistieke toelatingsproef. De toelatingsproef is bedoeld om een goed beeld te krijgen van jezelf, je kennen en kunnen en jouw verwachtingen van de opleiding. Het is belangrijk dat jij past binnen de opleiding en dat de opleiding bij jou past. De artistieke toelatingsproef biedt ons de mogelijkheid om dit - samen met jou - in te schatten.

De artistieke toelatingsproef bestaat uit verschillende delen zoals:

  • een portfolio die je van te voren samenstelt en die ons een beeld geeft van je reeds gerealiseerd werk en interesses. Dit portfolio kan bestaan uit schetsen en/of foto's van technologische realisaties, creatieve hobby's van vroeger tot nu, ontwerpen uit werkervaringen of vakantiejobs, enz.

  • een kleine ontwerpopdracht (die je thuis voorbereidt). Dit stelt ons in staat om te zien of je op een experimentele manier oplossingen bedenkt, een ontwerpmatige aanpak hebt en gevoel en lef hebt om creatieve uitdagingen aan te gaan.

  • een motivatiegesprek met enkele docenten waarin we met jou het voorgaande werk bespreken. We luisteren naar jouw motivatie en praten met jou over wat je verwacht van de opleiding.

Voor meer informatie, de data voor de toelatingsproeven én inschrijvingen kun je terecht op: http://www.luca-arts.be/artistieke-toelatingsproef Als je slaagt voor de artistieke toelatingsproef kan je je inschrijven op voorwaarde dat je ook voldoet aan alle andere toelatingsvoorwaarden inzake taal, leerkrediet en diploma’s.

“Ik heb geen moment spijt gehad van de keuze om Interaction Design te studeren in het verre Genk. Ik kwam van Brussel, sommige klasgenoten kwamen van Antwerpen of zelfs van West-Vlaanderen. In de opleiding vonden we elkaar en onze gedeelde passie voor multimedia design.”
— Frederik Vincx, oud-student Interaction Design

Nederlandse studenten

Ben je een Nederlandse student en wil je je inschrijven aan LUCA School of Arts? Dan dien je in Nederland toegang te hebben tot universitaire studies of tot studies in het studiegebied van de Kunsten. Om toegelaten te worden tot de academische opleiding Audiovisuele Kunsten, moet je één van de volgende diploma’s bezitten:

  • een VWO-diploma;

  • een propedeusediploma;

  • een universitair diploma of HBO in een andere opleiding.

Daarnaast moet je voldoen aan de taalvoorwaarden. Raadpleeg de diplomavoorwaarden voor Nederlandse studenten hier: www.luca-arts.be/diplomavoorwaarden-voor-nederlandse-studenten

Voor het volgen van een opleiding in België kan je een Nederlandse studiefinanciering aanvragen. Of je hiervoor in aanmerking komt, kun je zelf checken via: duo.nl/particulier/studiefinanciering-buitenland/volledige-opleiding-in-het-buitenland.jsp

Inschrijven? 

Wil je Interaction Design komen studeren aan LUCA School of Arts? Schrijf je dan in via: www.luca-arts.be/inschrijven-op-luca-school-arts 

Heb je hulp nodig bij het inschrijven? Je kunt hiervoor contact op met de onderwijsadministratie van Campus C-Mine Genk, per e-mail (onderwijsadmin.genk@luca-arts.be) of telefoon (+32 2 447 10 21).

Open dagen

Campus C-mine zet regelmatig zijn deuren open. Wil je weten of de opleiding Interaction Design echt wat voor jou is? Kom dan langs op een van de open klasdagen, open campusdagen of infodagen.

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by