Meer informatie

Social Spaces benadert kunst- en designonderzoek op een specifieke manier. De groep exploreert het sociale karakter van design, kunst en nieuwe media in de huidige maatschappij. Tegelijkertijd verricht Social Spaces onderzoek naar het potentieel van oude en nieuwe materialen voor het creëren van verschillende sociale interacties. Het multidisciplinaire team telt ontwerpers, productdesigners, kunstenaars, (computer)ingenieurs, sociale en culturele wetenschappers, psychologen, filosofen e.d.

Centraal in de onderzoeksprojecten van Social Spaces staat het engageren van (eind)gebruikers als participanten in het ontwerpproces. Specifiek onderzoekt de groep interacties in publieke en semi-publieke ruimtes (als publieke pleinen, treinstations of medische centra), sociale vraagstukken en duurzaamheidskwesties. Om dit alles te onderzoeken en vorm te geven wordt een variëteit van soms alternatieve artistieke werkwijzen en designmethoden (her)ontworpen.

Onderzoekers:

Wim Buts, Pablo Calderon, Katrien Dreessen, Ben Hagenaars, Niels Hendriks, Rudi Knoops, Niek Kosten, Danny Leen, Ollivier Piqueray, Selina Schepers, Jessica Schoffelen, Rosanne van Klaveren en Andrea Wilkinson.

Social Spaces
Onderzoeksproject Dementielab
Social Spaces
Onderzoeksproject Design op Maat
Social Spaces
Fablab Genk
Social Spaces
Onderzoeksproject Future Formers
Social Spaces
Onderzoeksproject MAP-it
Social Spaces
Onderzoeksproject MAP-it
Social Spaces
Onderzoeksproject Not Quite
Social Spaces
Onderzoeksproject Zorgeloos wonen

Onderzoekers

Onderzoeksprojecten

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by