Sint-Lukasgalerie

Lise Duclaux © Sint-Lukasgalerie 2017

Sint-Lukasgalerie Brussel v.z.w. biedt een forum voor vernieuwende hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. De belangstelling gaat vooral uit naar kunstenaars die nieuwe ontwikkelingen aankondigen en de evoluerende tijdgeest weergeven. Bij de selectie hanteren we internationale criteria, wat niet wegneemt dat we ons vaak engageren voor minder bekende kunstenaars. Nieuwe werkwijzen, presentatievormen en visies stellen de artistieke zekerheden meer dan eens in vraag. De flexibele omgang met jonge kunst zorgt ervoor dat ons publiek de nieuwe ontwikkelingen kan meemaken en erover discussiëren op hun moment van ontstaan. In dat verband wordt er geopteerd voor een veelvoud aan tendensen, media en thema’s.

Sinds haar ontstaan in 1980 kan de Sint-Lukasgalerie bogen op een aardig palmares van tentoonstellingen en tijdschriften. Georges Adéagbo, Rodney Graham, Nedko Solakov, Richard Billingham, Inka Essenhigh, Nathalie Djurberg en Honoré d’O zijn maar enkele voorbeelden. De werking richt zich tot een zo breed mogelijk kunstpubliek, maar we streven een bijzondere band na met het publiek van de Hogeschool. Daartoe worden geregeld gallery talks, workshops en andere vormen van samenwerking tussen studenten en kunstenaars georganiseerd. Een aantal beloftevolle oud-studenten kon in een vroeg stadium in de galerie tentoon stellen. We toonden onder andere Virginie Bailly, Jan De Cock, Geert Goiris, Hans Op de Beeck, Gert Robijns, Richard Venlet, Gert Verhoeven en Heidi Voet.

In het verleden hebben de tentoonstellingen van de Sint-Lukasgalerie hun basis gekend in de ruimte die uitkeek op de Paleizenstraat. Vanaf heden spitsen de activiteiten van de Sint-Lukasgalerie zich voornamelijk toe op verplaatsende of reizende tentoonstellingen & lezingen. Zo organiseren we in de nabije toekomst een waaier aan activiteiten in samenwerking met KU-Leuven en LUCA School of Arts. Momenteel werken we ook aan de realisatie van een reeks virtuele tentoonstellingen waarbij we de focus willen leggen op jonge kunstenaars. Hierbij biedt de Sint-Lukasgalerie een platform aan waarop zij bepaalde aspecten van hun oeuvre kunnen uitlichten. Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten kan je onderaan deze pagina je inschrijven voor de nieuwsbrief. Kijk ook uit naar onze Wordpress-website en Facebook pagina voor geregelde updates.

 

Adres:
Sint-Lukasgalerie Brussel vzw
Paleizenstraat 116
B-1030 Brussels
Tel. 02 250 11 66
Fax 02 250 11 11

E-mail: info@sintlukasgalerie.be
Newsletter: Ontvang onze uitnodigingen in je mailbox

Openingsuren:

Woensdag tot zaterdag, van 14 tot 17 uur, enkel tijdens tentoonstellingen

De galerie is gesloten buiten de tentoonstellingsperiodes

Team

Sint-Lukasgalerie
Heidi Voet 2005 © Sint-Lukasgalerie
Sint-Lukasgalerie
Yehudit Sasportas 2006 © Sint-Lukasgalerie
Sint-Lukasgalerie
Jan De Cock 2007 © Sint-Lukasgalerie
Sint-Lukasgalerie
Koen Vanmechelen 2009 © Sint-Lukasgalerie
Sint-Lukasgalerie
Herman Asselberghs 2011 © Sint-Lukasgalerie
Sint-Lukasgalerie
Ash Bowland 2012 © Sint-Lukasgalerie
Sint-Lukasgalerie
Jonge Kunstenaars 2014 © Sint-Lukasgalerie
Sint-Lukasgalerie
Mitja Tusek 2014 © Sint-Lukasgalerie
Sint-Lukasgalerie
Jonge Kunstenaars 2015 © Sint-Lukasgalerie
Sint-Lukasgalerie
Stefan Nestoroski | Jonge Kunstenaars 2015 © Sint-Lukasgalerie
Sint-Lukasgalerie
de stille dimensie | Joëlle Dubois 2015 © Sint-Lukasgalerie
Sint-Lukasgalerie
Karel Breugelmans 2016 © Sint-Lukasgalerie

Projecten en tentoonstellingen

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by