Projectrealisaties van studenten

Interesse
Contacteer ons via het formulier.

LUCA wil duurzame en constructieve partnerships ontwikkelen met haar belangrijkste partners, ze wil de band tussen organisaties uit de cultuurindustrie en zichzelf versterken. Jaarlijks lijst ze daarom belangrijke projecten met studenten op waaraan organisaties uit de cultuurindustrie kunnen participeren. Uiteraard staat de hogeschool open voor sponsoring van haar belangrijkste evenementen, maar we geven er de voorkeur samen artistieke projecten te realiseren die we elk alleen niet zouden kunnen.

Zo worden er elk tientallen projecten geraliseerd door bedrijven met onze studenten. Elke opleiding maakt hiervoor gebruik van zelf ontwikkelde formules. De samenwerking kan ingebed zijn in de opleiding zoals een stage, afstudeerproject, groeps- of individuele oefening, maar kan ook een individuele overeenkomst zijn tussen een student en een organisatie. Voor onze studenten is het een interessante, levensechte ervaring. De bedrijven en organisaties houden er een verfrissende nieuwe ideeën en een goede PR mogelijkheden aan over.

Formules

Een samenwerking moet beide partijen versterken. Wij zoeken geregeld naar, en staan open voor, projectvoorstellen die we als opdracht kunnen uitschrijven maar een voorwaarde hierbij is natuurlijk dat het project een meerwaarde oplevert in het curriculum van de student.

Hoe kan je samenwerken met onze studenten?

  • Groepsopdracht: Project wordt uitgeschreven als een groepsopdracht voor de studenten: de studenten worden bij hun opdracht begeleid door een (team van) docent(en) en na de opdracht beschik je over een reeks van verschillende ontwerpen waaruit je er een of meerdere kan gebruiken. Een voorbeeld van een dergelijk project vind je hier:
  • Lesopdracht: We schrijven de opdracht uit als een lesopdracht voor één student. De student werkt de opdracht zelfstandig af in overleg met jullie en wordt artistiek begeleid door zijn docent
  • Jobstudent: We kunnen je in contact brengen met een geschikte student die de opdracht zelfstandig uitwerkt. We regelen via een interimkantoor een contract voor jullie.

Andere vormen van samenwerkingen

  • Uitschrijven als een onderzoeksproject voor een docent
  • Je kan ook samenwerken met een van onze alumni. Een overzicht van onze alumni vind je hier:
  • http://www.luca-arts.be/onze-alumni

Timing

Als kunstenhogeschool werken we met academiejaren. In een ideale wereld hebben we in het voorjaar een overzicht van interessante projectvoorstellen die vervolgens door de opleiding in het programma van het volgende academiejaar worden ingepland. Een samenwerking op kortere termijn kan wel maar maakt een aantal opties moeilijker te realiseren.

Kostprijs van een samenwerking

Het is moeilijk om hier concrete bedragen op te plakken omdat veel afhangt van het soort werk dat wordt gevraagd. Elk soort van opdracht vraagt een andere begeleiding door een docent en een andere samenstelling van de groep mensen die de opdracht gaan verwezenlijken.

We vragen uiteraard dat de onkosten die de opdracht met zich meebrengt door de opdrachtgever worden gedragen. Afhankelijk van de inhoud van de opdracht en de PR-waarde ervan kan de hogeschool een deel of het geheel van de begeleidingskosten op zich nemen.

 

Voorbeelden van samenwerking met studenten

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by