Vicedecaan Onderzoek

Veerle Van der Sluys (Doctor in de Fysica, Universiteit Gent, 1995) heeft een passie voor software ontwikkeling, web applicaties en nieuwe media toepassingen. Haar interesse in software ontwikkeling ontstond gedurende haar academische jaren als een doctoraatsstudent en postdoctoraal medewerker aan de Universiteit van Gent. Gedurende deze periode ontwikkelde ze geavanceerde computer simulaties voor nucleaire reacties.

Ze verliet deze academische omgeving in 1997 en ging enkele jaren in de Verenigde Staten wonen samen met haar familie. Ze schoolde zich bij aan het New Jersey Institute of Technology te Newark waar ze cursussen volgde in computer wetenschappen, Java en gerelateerde webtechnologieën. Terug in Europa ging ze aan de slag als software consultant voor Case Consult (later USWeb/CKS België ), AP&P en Actonomy. In deze periode leerde ze hoe meer complexe software projecten aan te pakken.

Ze bleef/is  actief betrokken als projectmedewerker of coordinator in verschillende onderzoeksprojecten (ISCRAM, Knosos, OSMA, GameHUB, JamToday, Plai, Traders). Haar academische achtergrond in combinatie met haar technologische kennis laten toe dat ze een essentiële rol kan spelen in de vertaling van abstracte onderzoeksresultaten naar precieze software vereisten.

Sinds juni 2009 is Veerle tewerkgesteld aan de Katholieke Hogeschool Limburg, MAD Faculty dat sinds 1 januari 2015 deel uitmaakt van Luca School of Arts. Binnen LUCA was Veerle hoofd van één van de vier onderzoekseenheden, Inter-Actions en stond ze in voor de coördinatie van de afstudeerrichting Communicatie&Mediadesign

Vanaf 1 januari 2016 is Veerle aangesteld als vicedecaan onderzoek en zetelt ze in het LUCA directiecomité.

 

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by