Gehoorvorming / Harmonie

Geboren in 1975 te Gent. Kreeg van zijn vader de eerste pianoles op zesjarige leeftijd. Op achtjarige leeftijd ging hij naar de Stedelijke Muziekacademie van Geraardsbergen, alwaar hij piano, alt-saxofoon en trombone studeerde.

    In 1990 trok hij naar de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut waar hij terechtkwam in de klas van Jan Vermeulen (piano). Bij het beëindigen van het humaniora in 1993 werd hij ‘Eerste Laureaat’ van de muziekwedstrijd ‘Pro Civitate’. Hij startte aan het Lemmensinstituut de licenciaatsopleiding ‘piano’ alsook de opleiding ‘jazz’. Na het behalen van de ‘Eerste Prijs Piano’ met grote onderscheiding in 1995, concentreerde hij zich tenvolle op de jazz bij pianist Ron Van Rossum. In 1999 werd hij gehonoreerd met grootste onderscheiding voor zijn eindexamen jazz, en behaalde hij met grote onderscheiding het diploma ‘Meester in de Muziek, optie Piano’, en het diploma ‘Meester in de Muziek, optie Jazz’.

Free-lance jazzoptredens (o.a. aan de zijde van Toots Thielemans, Bert Joris, Frank Vaganee, Chris Joris, Dré Pallemaerts, Bart Defoort, Kurt Van Herck,…), worden afgewisseld met optredens door het Bart Van Caenegem-trio, het High Voltage Sextet, het Brussels Jazz Orchestra, DelvitaGroup, Papillon en Tanguedia (beide olv accordeonist Gwen Cresens) en het Bart Quartier-Bart Van Caenegem – duo dat ondermeer de ‘Lyrical Suite for Piano, Vibes and String-quartett’ van Chick Corea uitvoerde.

Daarnaast componeert hij voor en verzorgt hij het toetsenwerk in pop-project Lucy and The Birds van Elke Bruyneel, die in 2015 een eerste EP oplevert en in 2017 de Full-Cd. In de popwereld kon hij verder aan het werk gezien worden bij Lady Lynn, bij Hooverphonic, alsook bij Raymond van het Groenewoud met wie hij duo het nummer “Aan de meet” opnam (2011).

Maakt sinds van 2001 deel uit van de Frivole Framboos, waarmee hij veelvuldig optreedt in binnen- en buitenland. Samen met Peter Hens creëert hij de shows Pomposo, Con Voce Suave, Furioso, Terra Rare, Delicatissimo en recent nog Le Centenaire waarmee ze in 2017-2019 in Frankrijk zullen touren.

Als musical-director van een septet arrangeerde hij 30 composities van Jaques Brel voor het programma Hommage a Brel van Filip Jordens, met een bijhorende tournee van 30 optredens in sept-dec 2008.

Hij arrangeerde de song “Mountain Shade” voor de cd MAMA AFRICA van het Brussels Jazz Orchestra met Tutu Puoane, en de “Buzzard Song” voor de cd “A Different Porgy & another Bess”. Voor beide projecten stond hij ook in voor de opname-leiding.

Was als docent jazz-solfège, eartraining, jazzritmiek en piano actief in DéKunsthumaniora te Antwerpen, het Conservatorium van Gent, en doceert op dit moment Harmonische en Melodische Gehoorvorming aan het LUCA School Of Arts te Leuven.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by