The shape of time: SHAPE 19

Klaas Verpoest

  • Onderzoekseenheid Intermedia
  • Onderzoeksgroep Mediated Environments

The Shape of Time: SHAPE19 is een vormelijk onderzoek waarbinnen ik in het kader van mijn doctoraatsonderzoek de eigen abstracte generatieve beeldtaal verder conceptualiseer en ontwikkelen naar een 'generatief video instrument’. Dit moet me in staat stellen om een bijzonder performant en specifiek programma te schrijven dat kan dienen als een platform waarmee ik in realtime en in relatie tot andere performers, muzikanten kan creëren en bij uitbreiding kan leiden tot mogelijke afgeleiden zoals video-installaties.

Bovendien hoop ik door middel van het oprichten van een experten team van theoretische fysici op regelmatige basis van gedachten te kunnen wisselen over de visuele output van de verschillende beta-versies. Om zodoende deze abstracte generatieve beeldtaal zowel in duidelijke beelden als begrippen vast te kunnen leggen. Aansluitend probeer ik met dit initiatief binnen mijn doctoraatsonderzoek een brug te slaan tussen kunst en wetenschap.

Dit project kent een eerste finaliteit in een concert ter afsluiting van de Strings2019 conferentie (13 juli 2019) in Flagey - Brussel.

Voor meer informatie over mijn doctoraatsonderzoek kan u hier terecht.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by