Expertise

Saskia Wierinck werkt sinds 1998 als grafisch ontwerpster. Na haar studies aan Sint-Lucas, verhuisde ze naar Nederland waar ze aan de slag ging bij studio Bau Winkel en Barlock ontwerpers, een ontwerpbureau in Den Haag, met internationale invloeden.
Bij die laatste werd ze in 2001 partner.

Acht jaar later keerde ze met heel wat bagage en zonder Nederlands accent terug om een tweede studio op te starten in Gent. Sinds kort is Saskia haar eigen weg opgegaan en is ze ook teruggekeerd naar Sint Lucas, waar ze deeltijds grafische vormgeving doceert aan de laatste jaars professionele bachelor grafische vormgeving.

Saskia's klanten zijn veelal bedrijven uit de mode-, design- en architectuurwereld. Ook (semi)overheden en kleine, sympathieke bedrijven kloppen graag bij haar aan. Voor hen bedenkt ze frisse concepten, fraaie huisstijlen en dito logo's. Boeken, magazines, folders, websites en campagnes giet ze steevast in een stijlvolle en heldere vorm. Door haar verfrissende en persoonlijke aanpak komt de boodschap steeds optimaal tot z'n recht. Haar werk werd meermaals bekroond met o.a. de prestigieuze Red Dot en European Design Awards. In 2009 en 2010 werd ze genomineerd voor de Henri van de Velde Award Jong Talent. In haar vrije tijd geniet ze met volle teugen van alles wat mooi, lekker en leuk is.

Verantwoordelijkheden

Docent en studio verantwoordelijke in het derde jaar Beeldende Vormgeving van de grafische studio.
Typografie docent in het tweede jaar grafische en digitale studio.

Saskia Wierinck
Saskia Wierinck
Saskia Wierinck
Saskia Wierinck
Saskia Wierinck
Saskia Wierinck
Saskia Wierinck

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by