MA Photography @ Recyclart

Editie 2018

Van 08.02>24.03 vullen de Masters Fotografie van Luca School of Arts Vitrin21 van Recyclart met hun beelden en verhalen.

Deelnemende kunstenaars

  • 08 > 10.02 >> Soetkin De Backer woont, studeert en werkt in Brussel. Thema’s als relaties, communicatie en de vrouw komen herhaaldelijk voor in een uitgesproken beeldtaal waarbij steeds een belangrijke rol speelt. Naast analoge zwart-wit fotografie, haar basis, maakt ze ook installaties. Wat ze toont zijn mise en scènes, waar ze naar een raakpunt tussen het reële, effectief aanwezige en het onderliggende, on(der)bewuste zoekt. In haar installaties komen zowel verstilde als bewegende beelden voor, maar ook auditieve elementen die de ruimte innemen.
  • 15 > 17.02 >> Jonas Minnaert heeft zijn camera altijd op zak. Alle aspecten van zijn leven zijn een alibi om poëtische beelden te maken. Herinneringen door de tijd vervormt, worden beelden, die een leven gaan leiden in de kijker die ernaar kijkt. Hij rijgt ze samen tot een boek, collage, film of zelf schilderij. Voor zijn tentoonstelling in Recyclart gaat hij aan de slag met zijn fascinatie voor de muziek van de Amerikaanse componist Steve Reich, wiens minimalistische en repeterende stijl Jonas wil verbinden met zijn werk.
  • 22 > 24.02 >> Melvin Podolski & Ugo Woatzi
    • Melvin Podolski startte dit jaar een eigen zine Junkster samen met Pim Notebaert over de underground kunst en skate scene in Brussel. De tentoonstelling en lancering van de eerste editie werd Chez Madeleine, een nightshop op het bloemenhofplein, gehouden. Als insider van de DIY skateboard scene in België en Europa getuigen zijn beelden van een eigen levensstijl waarbij het eigenzinnige binnen een gemeenschap primordiaal zijn. De ervaringen die hij heeft bij het vrijwillig bouwen van een skatepark in Marokko, zijn even intens als zijn lange wandelingen in een desolaat landschap. Het gaat om de verbinding van wat hem omringd en hoe hij dit terug vanuit eenzelfde verbinding aan zijn publiek kan overbrengen. Door portretten, landschap en documentaire beelden in een setting van het ‘echte’ leven te exposeren (nightshop, skateplek, parking, …) wil hij de sfeer van het moment dat de beelden zijn gemaakt, terugbrengen tot de kijker. Speciaal voor het laatste master photography event of Luca School of Arts in Recyclart is er een dubbele tentoonstelling. Melvin installeert zijn beelden buiten, aan de rand van de vitrine… op de snijlijn van binnen en buiten, daar waar zijn beelden gemaakt werden en thuishoren. Als aanvulling van de ervaring zal hij een betonnen quarter bouwen. In Vitrine21 binnen is het werk van Ugo Woatzi te zien. Twee eigenzinnige werelden die Recyclart even zullen bezetten.

    • Ugo Woatzi woont en werkt tussen Brussel en Johannesburg (SA). Hij beschouwt zichzelf als een queer kunstenaar, navigerend binnen een heteronormatieve samenleving. Performance en enscenering maken deel uit van zijn visuele identiteit. Door zijn werk is hij geïnteresseerd in het verband tussen ruimte en seksualiteit, waarbinnen hij bijzondere aandacht besteedt aan de diversiteit van mannelijkheid. Voor zijn tentoonstelling in Recyclart zal hij ons onderdompelen in persoonlijke ervaringen over de moeilijkheden van het navigeren in een ruimte waarin hij zijn identiteit en zijn seksualiteit vrijelijk probeert uit te drukken.

RECYCLART
STATION BRUSSEL-KAPELLEKERK
Ursulinenstraat 25
1000 Brussel

MA Photography @ Recyclart
Jonas Minnaert
MA Photography @ Recyclart
Melvin Podolski
MA Photography @ Recyclart
Soetkin De Backere
MA Photography @ Recyclart
Ugo Woatzi

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by