LUCA @Documenta XIV

LUCA participeert aan vijfjaarlijkse Duitse hoogmis van de kunst

DOCUMENTA is waarschijnlijk een van de belangrijkste tentoonstellingen van de hedendaagse beeldende kunst in de wereld. Deze tentoonstelling vindt eens in de vijf jaar plaats en is dit jaar toe aan zijn veertiende editie. LUCA zal maar liefst op twee verschillende momenten participeren aan Documenta. Tijdens het openingsweekend leveren onze beleidsmakers vier verschillende bijdrages aan een symposium gewijd aan het kunstonderwijs. In september zullen studenten een deel van de Hauptbahnhof innemen met een publieksmoment waarop nieuwe vormen en praktijken ontdekt worden en gezocht wordt naar mystieke waarheden* als gevecht tegen eenzaamheid*.

Symposium 'The School of Everything'

  • Art Practice and Art Research: Jean-Pierre Rammant, voorzitter LUCA School of Arts
  • Curriculae for the day after tomorrow: Maarten Vanvolsem, vicedecaan Onderwijs
  • Art Practice for ext inmates in a therapeutic educational project: Agnès Peeters
  • Drawing is Thinking - Thinking is moving: Bart Geerts, vicedecaan Artistieke werking

Andere partners zijn de Kunsthochschule Kassel, School of Fine Arts Athens en the University of Applied Sciences and Arts van Basel.

Getting Out of the Paté*

LUCA-studenten van het atelier Mixed Media van campus Sint-Lucas Gent werden uitgenodigd door Jacob Birken en Tanja Schomaker om er een weekend lang een ruimte te bezetten. Tentoonstellen is een cruciaal onderdeel van van het artistieke proces. Met de interventie in Kassel zullen de studenten aanknopen met een traditie van het atelier om publieksmomenten te organiseren met een diverse groep mensen die nieuwe vormen en praktijken ontdekken terwijl ze zoeken naar mystieke waarheden* als gevecht tegen eenzaamheid*. 

  • gesteund door Roel Kerkhofs & Esther Venrooy
  • 8, 9 & 10 September
  • Art Space, Interim, Hauptbahnhof/Kulturbahnhof, Franz-Ulrich-Straße 16, Kassel

*geïnspireerd door Bruce Nauman en Martin Creed.

LUCA @Documenta XIV
Bijdrage aan het openingssymposium

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by