Judith Vanistendael is een Belgische striptekenares en illustratrice.

Biografie

Na het secundair onderwijs studeerde ze één jaar aan de Hochschule der Künste te Berlijn. Daarna behaalde ze een licentie in de kunstwetenschappen aan de UGent. Daarna volgde ze nog een postgraduaatopleiding in Sevilla. Ondertussen tekende ze de illustraties voor Vlaamse Sprookjes van Geert van Istendael.

Terug in België werkte ze op verschillende plaatsen, maar besliste uiteindelijk zich toe te leggen op het tekenen. Ze schreef zich in 2000 in voor de opleiding Beeldverhaal aan de hogeschool Sint-Lukas te Brussel.

Ze illustreerde onder andere voor uitgeverij Atlas, uitgeverij Querido en uitgeverij Malmberg en uitgeverij Lannoo. Ze publiceerde ook enkele kortverhalen in striptijdschriften.

In 2007 is haar eerste stripalbum verschenen, De maagd en de neger. Dit werd het eerste deel van een tweeluik. Het verhaal is gebaseerd op een kortverhaal van haar vader Geert van Istendael.

Deel 2 verscheen ook als stripverhaal in de krant De Standaard tijdens de maanden mei en juni van 2009.

In 2012 verscheen Toen David zijn stem verloor, een boek dat gaat over een man die terminale kanker heeft, en hoe zijn vrouw en kinderen ermee omgaan. Met dit boek werd ze genomineerd voor 3 Eisner Awards, zowat de Oscars van het beeldverhaal.

Bibliografie

  • Papa en Sofie, 1994-1998. Amsterdam, 2007.
  • Leentje en Sofie. Amsterdam, 2009.
  • Toen David zijn stem verloor, 2012, ISBN 9789054923367, Oog & Blik/De Bezige Bij.
  • Pelgrim of niet? Een voettocht naar Santiago. Amsterdam, 2012.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by