Expertise

Geïnfecteerd door merken, logo's, typografie en verpakkingen. Ontwikkeling van verantwoorde verpakkingen binnen een maatschappelijke context.
De hiernaast staande beelden betreft een bloemlezing van werken van de cursisten van de voorbije jaren.

Studeerde aan het HIGRO (het toenmalige Hoger Instituut voor Grafisch Onderwijs, nu VISO Mariakerke), lager en hoger secundair onderwijs, specialisatie 'Grafiek'. Ontwerpen en vormgeven van communicatie in brede zin van de betekenis, met inbegrip aandacht voor de uitvoering en drukkwaliteit van het project. Daarna naar hét Sint-Lucas, toenmalige specialisatie 'Functionele Grafiek'. Afgestudeerd in 1984, neus aan het venster bij de Roularta Media Groep, medewerker toenmalig intern ontwerpbureau. Opstoot onderwijsmicrobe via het VTI-Brugge, afdeling 'Grafische Communicatie en Media'.
Van werken met kinderen, jong-volwassenen tot avondles. Na lerarenopleiding en de oprichting van de eigen zaak Emphasis, terug naar het Gentse Sint-Lucas. Werkzaam als assistent, ondermeer in het toenmalige atelier Directe Communicatie. Van bij de opstart driejarige Professionele Bachelors zo rond 2000, in hoofdzaak actief in de Grafische Studio's, met in tijd een intenser accent op het derde jaar. En dan, ... een ware liefde komt boven drijven: verpakkingsdesign. 2008 oprichting Postgraduaat Brand&Packaging Design, maakt tot op heden deel uit van het opleidingsteam.

Verantwoordelijkheden

Docent Postgraduaat Brand&Packaging Design
Aanspreekpunt integratie verpakking in de professionele Bachelor Beeldende Vormgeving
Lid Werkgroep Internationalisering

Varia

Houdt enorm van wijnen.

Hans Plompen
Hans Plompen
Hans Plompen

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by