Casting / Acting

 

'Un Bout soufré’ is een film van Mohamed El Haijouti uit een eerdere worksshop, waarin Dorothée Capelluto (foto), Sophie Geoffroy (foto) en Eve van Avermaet te zien waren

Het filmlandschap groeit, maar daarmee ook de concurrentie tussen diegenen die daarin aan de slag willen gaan. Het belang van een visitekaartje voor beginnende regisseurs en acteurs neemt toe, alleen op die wijze kunnen zij producenten, overheidsdiensten en potentiele investeerders of regisseurs overtuigen van hun talent.

Acteurs overtuigen eerst met een demo-film en daarna met een casting. Regisseurs moeten leren op een goede manier te casten, acteurs moeten weten hoe een casting mee te doen. Voor de meeste acteurs is een casting in het beste geval een soort van examen in het slechtste geval een traumatische ervaring. Nochtans is een goede casting even belangrijk als een goed scenario bij het maken van een film. Daarom organiseert de opleiding Audiovisuele Kunsten een geïntegreerde workshop casting en shooting. Regisseurs leren er casten, acteurs ronden de module af met een demofilm.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by