Traject 3D & Interactive design

 

Over de opleiding

Dit traject vormt een onderdeel van de Bachelor Beeldende Vormgeving. We bieden twee gelijklopende trajecten aan.

In beide trajecten word je vanaf nul ingewijd in onderstaande software en technieken. Beide trajecten vormen meteen een brug naar boeiende en dynamische werkvelden!

In het eerste traject, 3D Basics, begin je met de essentiële basistechnieken. De focus ligt op het maken van statische en bewegende beelden in Cinema 4D voor film (vfx), video, reclame, prototyping, motion graphics, etc.

In het tweede traject, Interactive 3D, begin je met dezelfde basistechnieken en ontdek je de wereld van Interactieve 2D/3D Design via Blender en Unity in een VR/AR context.

Het verschil tussen beide opleidingen kan je nog het best samenvatten als pre-rendered (3D BASICS) en real-time (INTERACTIVE 3D).
Het uitgangspunt is verschillend maar in beide trajecten leer je basis technieken zoals modeling, texturing en animatie.
De trajecten staan dus los van elkaar. Zo hoef je bijvoorbeeld niet eerst 3D Basics te volgen voor je Interactive 3D kan doen!

Het traject 3D Basics en Interactive 3D omvatten elk 1 semester en starten op 24/09/19 tot en met 09/01/20 (eerste semester). Beide trajecten worden herhaald in het tweede semester van 04/02/20 tot en met 19/05/20. Dit geeft de mogelijkheid om in één academiejaar beide trajecten te volgen.

Elk traject is afzonderlijk 6 studiepunten waard en bestaat uit enerzijds een reeks lessen die telkens op dinsdag- en donderdagavond doorgaan met oefeningen of opdrachten die zelfstandig afgewerkt dienen te worden.
Als je een traject hebt afgerond ontvang je na afloop een creditbewijs. Bij afronden van beide trajecten ontvang je een certificaat.

Volg ons op facebook >

Wie kan deelnemen?
Studenten/alumni van LUCA en externen (trajecten worden individueel bekeken bij inschrijving) 

Welke voorkennis wordt verwacht?
We verwachten dat je voldoende de basis van Photoshop onder de knie hebt. Je kan online jouw kennis binnenkort testen.

Wat heb je nodig?

In de opleiding zijn enkele gespecialiseerde computers en apparatuur voorzien. Zelf beschik je over een laptop waarop je de software kan draaien op interface niveau. Tijdens de lessen volg je op je eigen computer mee.

Na inschrijven krijg je toegang tot o.a. volgende softwarepakketten:

  • Adobe Suite
  • Cinema 4D
  • Blender
  • Unity
    en de online learningtool Lynda.com.

Hoe weet je of je laptop geschikt is? Een goede richtlijn is te kijken of je laptop recenter is dan 2016, in aankoop meer dan €700 heeft gekost en een aparte GPU (grafische kaart heeft). Als je laptop een Intel i7 processor heeft en over 16Gb Ram beschikt is dit ook een goede indicatie.

Je kan ook een geschikte laptops via de campusshop aan kopen:

Heeft jouw laptop gelijkaardige specificaties? Dan kan je hier zeker mee aan de slag.

Binnen het traject 3D basis is een degelijke externe muis met drie knoppen noodzakelijk voor het gebruiken van de software.

Van wie heb je les?

Je wordt begeleid door docenten met veel ervaring en vak expertise. VR producer en professioneel out-of-the-box denker Wim Forceville en freelance visual effects-er en videograaf Thomas De Brabanter vormen de kern van het docententeam. Zij worden geflankeerd door een team gastdocenten met een aangetoonde expertise en professionele know-how zoals: Thomas Meynen, Willem Mertens, Charlotte Vanroelen, Fons Artois en Xander Clerckx.

Wanneer heb je les?
Het traject 3D Basics en Interactive 3D omvatten elk 1 semester en starten op 24/09/19 tot en met 09/01/20 (eerste semester). Beide trajecten worden herhaald in het tweede semester van 04/02/20 tot en met 19/05/20. Dit geeft de mogelijkheid om in één academiejaar beide trajecten te volgen.
De lessen gaan door op dinsdag en donderdag avond. Telkens van 18.30u tot 20.30u

Waar heb je les?

Campus Sint-Lucas Gent
Alexianenplein 1
9000 Gent
+32 2 447 14 00
info@luca-arts.be 

Campus Sint-Lucas Gent in a nutshell:

  • Gelegen in het gezellige historische hart van Gent, een stad met een bruisend uitgaansleven en een cultureel stimulerende omgeving

  • Een lange traditie van kwalitatief kunstonderwijs!

Na je studie

De vraag naar 3D Basics en Interactive 3D is groot en de toepassingen eindeloos, maar voor velen een technische brug te ver. Je onderscheiden binnen de arbeidsmarkt is van even groot belang als het aanscherpen en bijleren van nieuwe vaardigheden.
Na afloop van dit traject heb je alvast een stevige basis om je verder te ontwikkelen in de derde dimensie.

Voorwaarden om te mogen starten

Wens je te starten aan deze opleiding? Dan kan je alvast voorinschrijven. Het aantal deelnemers is immers beperkt/sessie. Als de sessie vol is, kan je je inschrijven op de reservelijst. Je inschrijving is definitief als de betaling afgerond is.

Studiegeld
Wie geen student is aan LUCA betaalt een vaste kost van €242,80 + €200 extra studiekost + (€11,60/opgenomen studiepunt) . Het volledige traject van 12 studiepunten kost €582. Een traject van 6 studiepunten kost €512,4.
Wie wel student is aan LUCA neemt contact op met els.verheye@luca-arts.be voor de berekening van het studiegeld.

Kom langs

INFOMOMENT TRAJECT 3D
Donderdag 19 september
van 16.00 uur tot 20.00 uur
LOKAAL D114

 

 

3D_Willem_Mertens
Lesrooster traject basis 3D sem 1

Lesrooster traject basis 3D sem 1

Traject Interactive 3D - sem 1

Traject Interactive 3D - sem 1

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by