(On)voltooid Verleden Tijd

Op 15 oktober opent de tweeledige expo ‘(On)Voltooid Verleden Tijd’ in de Leuvense Universiteitsbibliotheek. Vierentwintig kunstenaars geven er hun visie op identiteit, gelaagdheid en geheugen. Curator Eva Cardon (kunstenaarsnaam Ephameron) vertrok hierbij vanuit de problematiek van veroudering en dementie. Op 29 oktober volgt ook een symposium dat de brug slaat tussen het wetenschappelijke en het artistieke.

Een actueel thema en een titel met perspectief
Martha Verschaffel & Stijn Vranken

Een actueel thema en een titel met perspectief

De tentoonstelling “(On)Voltooid Verleden Tijd” is een tweeluik waarbij curator Eva Cardon (kunstenaarsnaam Ephameron) vertrekt vanuit de problematiek van veroudering en dementie. Daarmee boort zij vanuit haar eigen leefwereld een bijzonder actueel thema aan.
 
Door het open karakter van de titel - die ook perspectief biedt - en begrippen zoals identiteit, geheugen en gelaagdheid aan te snijden, breekt ze haar vertrekpunt open en verruimt ze het inhoudelijke perspectief op deze menselijke en maatschappelijke problematiek.
 
Het resultaat is een boeiend project waarbij kunstenaars vanuit verschillende disciplines (literatuur, beeldverhaal, schilderkunst, fotografie, film, installaties …) op een eigengereide manier omgaan met specifieke aspecten van de condition humaine.

LUCA Biënnale

(On)Voltooid Verleden Tijd is de tweede editie van de LUCA Biënnale, een initiatief van LUCA School of Arts en de commissie Actuele kunst van de KU Leuven. Eerder vond in de Universiteitsbibliotheek 'The Prélude Pathétique’ plaats. Het centrale thema was toen de ‘transfiguratie’.

Nieuws

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by