Onderzoeksgroep Drama

De onderzoeksgroep Drama onderzoekt verschillende en innovatieve manieren van tekstcreatie (tekst maken) en gaat de impact daarvan na op het spelen. Voorbeelden: tekstcreatie op basis van oraal materiaal of op basis van de dramaturgie van melancholie (zie OPaK-onderzoeken). Speciale aandacht gaat naar de potentie van narratieve structuren en naar de polariteiten waarheid en waarachtigheid, imitatie en verbeelding, personage en persona.

Verder ligt de onderzoeksfocus op de wijzigende status en de rekbaarheid van het begrip “tekst” in het huidige postdramatische theaterveld.  Hoe worden syntagmatische en betekenisdragende aspecten van tekst gecontrasteerd en verrijkt door paradigmatische en poëtische aspecten?

De onderzoeksgroep streeft naar een sterke integratie van het onderzoek in de opleiding door implementatie in het curriculum en participatie van studenten. De bevoorrechte partners zijn de onderzoekseenheid Literatuurwetenschap: Tekst en interpretatie van de KU Leuven, verwante theatergezelschappen en andere opleidingen binnen LUCA.

Onderzoekers

Benjamin Van Tourhout, Geert Kestens, Kris Cuppens en Adriaan Van Aken.

Onderzoeksprojecten

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by