Wanatoeprijs 2015

Het Belang van Limburg organiseerde dit jaar voor de tiende keer op rij de uitreiking van de Wanatoeprijs. De uitreiking zelf vond plaats tijdens de opening van  EXIT/15, de eindejaarstentoonstelling van LUCA School of Arts campus C-mine, Genk, PXL-MAD van de Hogeschool PXL, Campus Elfde Linie Hasselt en de faculteit Architectuur en kunst van de Universiteit Hasselt, op 19 juni in de Herckenrodekazerne in Hasselt.

Met de jaarlijkse Wanatoeprijs geeft Het Belang van Limburg jong artistiek talent een duwtje in de rug. De jury selecteerde tien laureaten, stuk voor stuk beloftevolle kunstenaars. Zes van de tien nominaties waren voor de studenten van LUCA School of Arts campus C-mine, Genk:

  • Kathrin Heller - Animatiefilm
  • Laurens Jans - Televisie-Film
  • Karolien Coenen - Fotografie
  • Öznur Özturk - Fotografie
  • Isabelle Dierckx - Fotografie
  • Lien De Koninck - Communicatie- en Mediadesign

Isabelle Dierckx ging uiteindelijk aan de haal met twee prijzen voor haar werk 'Paradise Lost’, waarmee ze de actuele problematiek rond plastic afval aankaart. Ze ontving de C-Mine Student Award en kreeg daarvoor 1.000 euro en een opdracht binnen de context van C-Mine. Daarnaast won Isabelle ook de prijs Cultuurplatform Design Limburg, waarbij ze een gerichte opdracht binnen de werking van het platform krijgt.

Ook Karolien Coenen viel in de prijzen met haar documentaire fotoreeks over voetbalploegen uit vierde provinciale klasse. Ze ontving de Prijs Stad Hasselt en krijgt 1.500 euro en een opdracht van de stad.

Öznur Özturk ging daarnaast aan de haal met de Wanatoe-publieksprijs. Met haar fotoreeks over haar strijd met haar Turks-Belgische identiteit wist ze Limburg duidelijk te overtuigen.

De Prijs Cultuurplatform Zebracinema ging daarnaast naar de Duitse Kathrin Heller voor haar animatiefilm Letters. De kortfilm zal in het najaar in zeven Zebracinema's te zien zijn, alsook op Mooov in Genk.

De Wanatoeprijs zelf ging dit jaar naar Jorden Boulet, student vrije kunsten van PXL-MAD. Hij wist de jury te imponeren met zijn multidisciplinaire installatie ‘Bouwpakket voor het Paradijs’. Hij wint daarnaast ook de Prijs Kunst In Limburg.

Als laatste ging de Prijs Architectuurwijzer naar Philippe Breels, voor zijn werk 'Re:linked Relicts', waarmee hij het dorpsleven en de natuur van Tanzania met het toerisme wil verenigen.

Proficiat!

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by