Twee alumni geselecteerd voor Filmfestival Cannes

Het Filmfestival van Cannes selecteerde Emma De Swaef en Juanita Onzaga voor de Quinzaine des Réalisateurs. Beiden zijn LUCA-alumnus!

Ce Magnifique Gateau, Emma De Swaef en Marc James Roels

Emma De Swaef, die ondertussen ook docent is aan onze hogeschool, werd geselecteerd met Ce magnifique gateau. Een middellange, geanimeerde anthologiefilm die zich afspeelt in het koloniale Afrika van de late 19de eeuw. Vijf verschillende personages passeren de revue: een getroebleerde koning, een pygmee van middelbare leeftijd die in een luxehotel werkt, een mislukte zakenman op expeditie, een verloren gelopen portier, en een jonge deserteur.  

Ce magnifique Gâteau ! - teaser from Marc and Emma on Vimeo.

Our song to war, Juanita Onzaga

‘Our Song to War’ is opgenomen in Bojaya, een Colombiaans dorp dat tijdens de Colombiaanse oorlog een groot bloedbad heeft gekend. De kortfilm kan gelezen worden als een gedicht van verzoening tussen de levenden en de doden. 

Onzaga won eerder een VAF Wildcard met haar afstudeerproject The Jungle Knows You Better Than You Do. Ook dat was een hybride documenatire film die zich afspeelde in Colombia. Een broer en zus gingen hierbij in de mystieke landschappen van Colombia op zoek naar de geest van hun vermoorde vader.

OUR SONG TO WAR - Trailer from Juanita Onzaga on Vimeo.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by