Studenten CMD winnen prestigieus Belgian Game Development Championship

Nele Custers, Samantha Fernandez-Alonso en Klara Smits (Punoria) 3 studentes Communicatie & Media Design van campus C-mine Genk.

Het team Punoria van de LUCA School of Arts uit Genk heeft in het Living Tomorrow-huis in Vilvoorde het allereerste Belgian Game Development Championship gewonnen, georganiseerd door de Nationale Loterij en Vasco Data Security. De teamleden mogen nu naar San Francisco om er volgende maand deel te nemen aan de Game Developers Conference, het mekka van de gaming industrie. “Het ging om het enige team dat volledig uit meisjes bestaat, toch opmerkelijk in de nog steeds door mannen gedomineerde gaming-wereld”, zegt Kristel Vervloessem, woordvoerster van de Nationale Loterij. De Nationale Loterij en Vasco Data Security lanceerden het eerste Belgian Game Development Championship in 2015 om de game development-opleidingen in België een boost te geven. Zeventien teams worstelden zich door de preselectie en haalden de halve finale en daarin bleven er uiteindelijk vier teams over, één van elk van de vier Belgische game development-opleidingen, van de Université de Namur, de Luca School of Arts, de Universiteit Hasselt en de Hogeschool West-Vlaanderen. Zij mochten hun game voorleggen aan een actief testpubliek en aan een professionele jury onder leiding van gamer, televisiepresentatrice en pokerspeelster Charlotte Van Brabander.

Uiteindelijk waren het Nele Custers, Samantha Fernandez-Alonso en Klara Smits, studenten aan de afdeling Game Design van de LUCA School of Arts, die met hun spel M1-LKWEG de hoofdprijs wegkaapten. Het gaat om een spel waarin melkproducten moeten bijeen gezocht worden in de ruimte.

Voor de organisatoren was de eerste editie van het kampioenschap een succes. “We waren gecharmeerd door de opkomst, het enthousiasme en het talent van de deelnemers”, zegt Kristel Vervloessem. “We gaan nu evalueren of we dit volgend jaar herhalen.”

M1-LKWEG (NL) from Nele Custers on Vimeo.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by