Studente ontwikkelt pratende teddybeer voor kinderen

Aagje Reynders, derdejaarsstudente Interaction Design op campus C-mine in Genk, gooide hoge ogen met haar stageproject bij Craftworkz. Het bedrijf focust op het bouwen van innovatieve prototypes, van robots en chatbots tot pratende teddyberen.

“Mijn stageproject gaat over een pratende teddybeer, deze communiceert met het kind en begrijpt hoe het zich voelt. Hij analyseert de gevoelens van het kind en houdt dit allemaal bij op een dashboard dat zichtbaar is voor de ouders. Wanneer het kind zich eenzaam voelt, gepest wordt of andere serieuze problemen heeft, wordt dit gemeld aan de ouders. Zo kunnen we kinderen sneller helpen met problemen die ze niet durven te communiceren aan de ouders. Het idee dat erachter zit, is dat de drempel lager ligt om problemen te vertellen aan een teddybeer, “ vertelt Aagje Reynders.

Samen met een andere student realiseerde ze in drie maanden tijd een prototype. In het filmpje kan je kijken hoe ‘Talking Teddy’ praat met mensen: https://www.youtube.com/watch?v=nI-4GtGXus8

Lees meer op knack.be

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by