Student Mad-faculty krijgt eervolle vermelding OVAM Ecodesign Awards

Marylene Hariot - Demisphere

Op 9 oktober maakt de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) de winnaars van de Ecodesign Awards voor studenten 2014 bekend. De uitreiking en de tentoonstelling van de winnende ontwerpen vond plaats op campus C-mine in Genk. Met de Ecodesign awards wil de OVAM studenten die in hun jaarwerk of eindwerk oog hebben voor duurzaamheid, een hart onder de riem steken. Zo willen we deze jonge ontwerpers inspireren om ook later in hun professionele loopbaan, aandacht te hebben voor duurzame productinnovatie.

De prijzen

Deze keer waagden in totaal 80 studenten uit ontwerpopleidingen van Vlaamse hogescholen hun kans op de hoofdprijs. De OVAM Ecodesign Award voor studenten bestaat uit de categorieën 'eindwerk' en 'jaarwerk'. Een negenkoppige jury, bestaande uit milieuen designspecialisten, koos zeven winnende ontwerpen. In de categorie 'eindwerk' wordt een eerste prijs ter waarde van 1000 euro en een tweede prijs van 500 euro toegekend; in de categorie 'jaarwerk’ is de eerste prijs goed voor 600 euro. Er werd ook een publieksprijs uitgereikt. De selectie van de winnaar van de publieksprijs gebeurt via de website. Het project met de meeste stemmen, wint de publieksprijs van 200 euro.

De winnaars

  • De eerste prijs van de OVAM Ecodesign Award 2014 voor studenten in de categorie 'eindwerken' gaat naar Urban Composter, een ontwerp van Jeroen Op de Beeck van de Universiteit Antwerpen.
  • De tweede prijs in de categorie 'eindwerken' gaat naar Fien Vanderbeke van de Universiteit Gent voor haar ontwerp Adis.
  • Naast de twee winnaars in de categorie 'eindwerken', geeft de OVAM een eervolle vermelding aan CELER, een ontwerp van Tobias Knockaert van de Universiteit Gent, en KurkkruK, ontworpen door Joop Couwenberg van Thomas More.
  • In de categorie jaarwerken, gaat de eerste prijs naar BREADY, een ontwerp van Niels Kinds, Korneel De Viaene en Sam Van Landuyt van de Universiteit Gent.
  • De jury geeft twee ontwerpen uit de categorie 'jaarwerken' een eervolle vermelding. Marylene Hariot van campus C-mine Genk (MAD-faculty) ontvangt een eervolle vermelding voor Demisphere. Lauren Fonteyn en Jonas Neo Fabry van Thomas More ontvangen ook een eervolle vermelding in de categorie 'jaarwerken' voor Le Corps .7. Jonas is eveneens student aan de MAD-faculty. Na zijn acad. bachelor productdesign aan de MAD-faculty en prof. bachelor Meubeldesign aan Thomas More, keerde Jonas terug naar MAD. Hij volgt nu een programma ter voorbereiding van Master Juweelontwerp.
  • De publieksprijs 2014 gaat naar BRIK van Lotte Anthonissen, Soetkin Taghon en Gitte Willems van de Universiteit Antwerpen, opleiding Interieurarchitectuur.

http://www.ecodesignlink.be/

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by