STEMMEN! 3 studenten van campus C-mine Genk dingen mee voor de Wanatoe-Publieksprijs '16.

STEM HIER!

'Met de Wanatoeprijs steunt Het Belang van Limburg jong creatief talent in onze provincie. De winnaar krijgt 500 euro, een cadeaubon én mag zijn of haar werk aan onze lezers tonen op een krantenpagina (met een tegenwaarde van 6.000 euro).

Een vakjury liet naar jaarlijkse traditie haar licht schijnen over alle afstudeerprojecten van de masterstudenten van PXL-MAD School of Arts Hasselt, PXL Music, LUCA School of Arts-MAD, Campus C-mine Genk en de faculteit Architectuur en kunst van de Universiteit Hasselt. Uit al dat jonge geweld/talent selecteerde de jury tien toppers die we hier aan u voorstellen. Eén van hen gaat vrijdag naar huis met de Wanatoeprijs. En over wie van deze tien de Publieksprijs krijgt, kan u hoogstpersoonlijk meebeslissen via deze site.' 

Onze 3 studenten:

1. Katrijn Caelen (Genk)

Hoe laat je jonge kinderen kennis maken met narcose zonder ze angstig te maken? Een vraag waar de Genkse studente Productdesign Katrijn Caelen antwoord op geeft met een interactief mondstuk en spel ‘Adem’. Ze werkte een prototype en app uit waardoor kindjes op een ontspannende manier onder narcose worden gebracht. “Het spelletje wordt bestuurd door het blazen van de kinderen in het speciale mondstuk”, aldus Katrijn. “Op die manier zijn ze zich er niet meer volledig van bewust dat ze verdoofd worden of schrik hebben.”

2. Laurens Peerenboom (Swalmen)

In de afdeling Audiovisuele Kunsten - Televisie/Film is de laureaat Laurens Peerenboom (29) voor zijn kortfilm ‘Bezet’. Een film in een genre dat in Cannes nooit voor een Gouden Palm in aanmerking komt. De setting is ook ongewoon: een toilettenruimte. Hoofdpersoon: een toilettendame, gespeeld door Sura Dohnke, die o.m. ook te zien was in de tv-reeksen ‘Cordon’ en ‘De Bunker’. “Ik had verschillende ideeën maar heb in overleg met mijn promotor Geert Werkers uiteindelijk gekozen voor een surrealistisch concept. ‘Bezet’ speelt zich af in deze tijd maar met een knipoog naar de jaren 80.”

3. Arno Van Baelen (Antwerpen)

Hoe sterker 3D-printers ingang in het dagelijkse leven vinden, hoe meer mensen die vernieuwende techniek ook willen hanteren. Maar daar wringt vaak het schoentje, want digitaal voorwerpen creëren, is minder vanzelfsprekend dan aan de slag gaan met hamer en beitel. Antwerpenaar Arno Van Baelen (24) wil met zijn instructieve Hephaesdoos mensen alvast een stevige duw richting digitaal maken geven. “Via het leerpakket maak ik iets wat abstract is, tastbaar voor gebruikers.”

(Bron: Het Belang van Limburg)

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by