Nieuwe editie van LUCA alumnus: Digital Love (2018) - Joëlle Dubois

Digital Love - Joëlle Dubois

Joëlle Dubois trekt sinds haar afstuderen in 2015 als Master in de Kunsten aan LUCA Campus Gent aandacht met reeksen kleine schilderijen. Die kleurrijke werken bieden ons een voyeuristische inkijk op hedendaagse mediagebruikers.

In feite zijn het wij zelf die de buitenwereld deelgenoot maken van onze diepste gedachten en vezels. We verschuiven de grenzen van het persoonlijke leven naar een pseudo-egalitaire technologie.

Voor de editie vertrekt de kunstenares van schetsen die de compositie en de kleuren aanduiden. De dieptewerking en de omgevingsdetails worden bewust beperkt naar analogie met de abstracte digitale ruimte. Het handmatig schilderen contrasteert met de technologische vervangbaarheid. Al bestaat de editie uit een reeks zeefdrukken op plankjes van dezelfde voorstelling, toch vertoont elke zeefdruk subtiele afwijkingen bij de manuele uitvoering. In de eindfase bewerkt de kunstenares de zeefdruk met harsverf, wat de persoonlijke toets nog verhoogt.

Dit werk is als editie te koop: 50 genummerde en gesigneerde exemplaren.
Formaat: 15×20 cm
Materialen: Zeefdruk op houten paneel
Verkoopprijs: 300 euro. Voor studenten en personeel van LUCA School of Arts: 250 euro (op vertoon van de studenten- of personeelskaart.)

De opbrengst komt volledig ten goede van de werking Jonge Kunstenaars van de Sint-Lukasgalerie Brussel. Meer info betreffende de editie

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by