Mirjam de Wit, Martin Valcke & Ali Baba vullen deSingel en het Concertgebouw

Op 27 en 28 december 2015 speelde Symfoniekorkest Vlaanderen 'Ali Baba en de 40 Rovers', een interactief en multicultureel muzikaal avontuur voor de hele familie. Het geheel werd gecoördineerd door muziekpedagoge en alumna Mirjam de Wit, de muziek werd gecomponeerd door docent Martin Valcke. De belangstelling was bijzonder groot, beide voorstellingen in deSingel en Concertgebouw Brugge waren volledig uitverkocht.

Het concept, om het verhaal te vertellen met muziek alleen, werd bedacht en uitgewerkt door Mirjam de Wit en regisseur Maja Jantar. Bedoeling was om met deze muziektheatervoorstelling de kinderen en hun familie in contact te brengen met de expressie en kracht van een Westers symfonisch orkest, gecombineerd met de rijkdom van de Oosterse cultuur. En dit liefst op een prettige en niet-belerende manier! Muzikaal vertrekpunt was Sheherazade van N. Rimsky-Korsakov, Martin Valcke vulde aan met nieuwe muziek in diverse stijlen.

De voorstelling begon in de hal met een Oosterse markt vol kraampjes en leuke activiteiten voor de kinderen, ondersteund door nieuwe muziek van Valcke. In de concertzaal werd het orkest (Steven Verhaert, dir.) verder aangevuld met 2 solisten, de Iraakse muzikant Osama Abdulrasol (Qanun) en Mona Verhas (viool). De voorstelling kreeg extra glans door de decors en kostuums van Satu Peltoniemi (FInland), en de animaties van Emilie Mereghetti (Frankrijk). Studentes van de afstudeerrichting Muziekpedagogie van LUCA zorgden voor extra ondersteuning en theatrale animatie tijdens de markt en de voorstelling.

Beeldreportages in de pers

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by