Meer studenten én een nieuwe campus in Gentse binnenstad voor LUCA School of Arts

Copyright: KU Leuven - Geert Vanden Wijngaert

LUCA School of Arts blijft groeien. De kunstenhogeschool neemt daarom samen met de Faculteit Architectuur van de KU Leuven, een nieuw gebouw in gebruik in het historisch hart van Gent. Met deze aankoop komen hogeschool en universiteit tegemoet aan een acuut plaatsgebrek op hun twee andere campussen in de Gentse stadskern. Meer nog dan vroeger zullen de kunst- en architectuurstudenten met hun maquettes en hun tekenmappen zichtbaar worden in het straatbeeld in de Gentse kuip.

Het recent aangekochte gebouw, dat zich in de Sint-Niklaasstraat bevindt, werd feestelijk geopend op 9 november. Voor de genodigden was een parcours uitgestippeld van het gelijkvloers tot de hoogste verdieping, met werk van studenten en oud-studenten van de kunst- en architectuuropleidingen. Het gebouw ligt zeer centraal in de Gentse binnenstad, en is slechts 50 meter verwijderd van de Sint-Niklaaskerk en de Stadshal.

Het nieuwe gebouw is goed voor een uitbreiding van de Gentse kunst- en architectuurcampus met 3.800 m². Die uitbreiding was nodig door een toenemend tekort aan atelierruimte en een verhoogde instroom van studenten.

Marleen Verlinden (algemeen directeur van LUCA School of Arts) en Dag Boutsen (decaan van de Faculteit Architectuur KU Leuven) zijn verheugd met de nieuwe campus, die sinds eind september in gebruik is. “Met het gebouw verwerven we niet alleen extra ruimte, maar ook een mooie plek in hartje Gent”, aldus Verlinden. “Bovendien is het meteen het jongste gebouw in het Gentse patrimonium, waarin onder andere twee kloostergebouwen zitten”, voegt Boutsen daaraan toe.

(Originele post via KU Leuven.)
 

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by