LUCA participeert aan de Biënnale van Venetië

Installation view Belgian Pavilion, 57th International Art Exhibition , La Biennale di Venezia, 2017 © Dirk Braeckman

Fotograaf Dirk Braeckman vertegenwoordigt Vlaanderen op de 57e Biënnale van Venetië en brengt een soloshow in het Belgische paviljoen samengesteld door Eva Wittocx. In het kader van deze tentoonstelling organiseren M-Museum Leuven, University of Leuven, LUCA School of Arts, Lieven Gevaert Centre en IUAV University of Venice een tweedaags internationaal symposium. Onze Brusselse opleiding Beeldende Kunsten is dus sterk vertegenwoordigd.

Kunstenaar Dirk Braeckman en curator Eva Wittocx brengen in het Belgische paviljoen een reeks prints op barietpapier. De unieke, analoge prints vertrekken van negatieven uit het archief van Dirk Braeckman, waarbij de kunstenaar van eenzelfde negatief soms meerdere beelden maakt. De focus van de tentoonstelling ligt op beelden in grijstinten gecreëerd in Dirk Braeckmans donkere kamer.

Het symposium maakt deel uit van de Belgische inzending voor de Biënnale en neemt het Belgisch paviljoen als uitgangspunt. Centraal thema van het symposium dat in Venetië (8 november) en in  het M-museum te Leuven (10 november) wordt georganiseerd is "Picture Presence. New Conceptions of Space and Place in Contemporary Photography". De focus ligt op de brede verwantschap tussen fotografie, ruimte en ruimtelijkheid.

Terwijl ruimte vaak wordt gedefinieerd door een abstracte wetenschappelijke, wiskundige of meetbare conceptie, verwijst plaats eerder naar de uitgewerkte culturele betekenissen die mensen investeren in of hechten aan een specifieke site of locale. Tijdens het symposium zullen kunstenaars, curatoren en academici uit verschillende vakgebieden een aantal kernvragen onderzoeken.

Symposium commissie: Geert Bouckaert, Liesbeth Decan, Jana J. Haeckel, Nicola Setari, Hilde Van Gelder, Angela Vettese & Eva Wittocx
Concept: Liesbeth Decan & Nicola Setari
Meer informatie: http://www.dirkbraeckmanvenice2017.com/

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by