LUCA participeert aan Currents #6

Foto: Kristof Vrancken
Praktisch
currents #6: good intentions capucijnenstraat van 14.12.18 tot 10.02.19

Currents #6: Good Intentions 

Pati Petrykowska van campus Sint-Lukas Brussel en Anna Rubbens van campus Sint-Lucas Gent zijn de vertegenwoordigers van LUCA op 'Good intentions', de zesde editie van Currents. Op de tentoonstelling zie je werk van 17 opkomende kunstenaars die recent afstudeerden aan Belgische, Nederlandse en Duitse academies. Het thema van dit jaar is toont persoonlijke verhalen en politieke statements met betrekking tot identiteit, jeugd en culturele tradities. Van twerkende tot vloggende kinderen, van de Franse revolutie tot oorlogsvoering via drones en van het maken van kastanjes op zuur tot het verkopen van je ziel voor een ijsje: Good Intentions heeft het allemaal.

Vele van de geselecteerde kunstenaars verhuisden vanuit verschillende delen van de wereld naar de Euregio. Met hun werk reflecteren ze op maatschappelijke thema’s en op hun plaats in de huidige sociaal-politieke status quo. De kunstenaars behandelen thema’s die reiken van geluk tot vervreemding; van omstreden geschiedenissen tot de perversiteit van het internet. Hun werken stellen vragen over moraliteit en belichten het spanningsveld tussen culturele toe-eigening, conformisme en individualisme.

Good Intentions combineert fotografie, video, installatiekunst, performance, gedrukt werk en sculptuur. Met de persoonlijke perspectieven en ervaringen van de kunstenaars als focuspunt illustreert deze tentoonstelling de moeilijkheid om in de hedendaagse wereld tot een helder besef van het zelf te komen. De tentoonstelling is samengesteld door Marian Cousijn, Anne Ruygt en Bertan Selim.

Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van recent afgestudeerde kunstenaars van academies in België, Duitsland en Zuid-Nederland. De tentoonstelling wordt ingebed in een ruimer begeleidingstraject waarin training, netwerk en professionalisering centraal staan. Deze zesde editie wordt voor het eerst gezamenlijk door Marres en Z33 gepresenteerd.

Deelnemende kunstenaars: Elena Aya Bundurakis (KASK Antwerpen), Pavel Balta (PXL-MAD School of Arts Hasselt),  Jonas Brinker (Staedelschule Frankfurt), Liesel Burisch (Staedelschule Frankfurt), Sjoerd Houben (KASK Gent), Nimrod Karmi (Staedelschule Frankfurt), Susanne Khalil Yusef (AKV|St. Joost Den Bosch), Yorgos Maraziotis (KASK Antwerpen), Kim Nuijen (AKV|St. Joost MA Fotografie Den Bosch), Eric Patel (AKV|St. Joost MA Fotografie Den Bosch), Pati Petrykowska (LUCA School of Arts Brussel), Constance Proux (KASK Gent), Anna Rubbens (LUCA School of Arts Gent), Alexey Shlyk (KASK Antwerpen), Bert Snaterse (MAFAD Maastricht), Nasrin Tork (KASK Gent) en Joris Verleg (AKV|St. Joost Breda).

OPENING: Vrijdag 14 december 2018 om 17.00 uur bij Marres, Capucijnenstraat 98, Maastricht.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by