LUCA-Filmstudenten rijven vier van de zes VAF Wildcards binnen!

Still uit Drôle d'oiseau van Anouk Fortunier

4/6, onderscheiding voor filmstudenten van campus Sint-Lukas Brussel

Straks worden de VAF Wildcards bekendgemaakt. De afstudeerfilms van de campus Sint-Lukas Brussel van LUCA School of Arts reven maar liefst vier van de zes VAF Wildcards binnen. De Brusselaars van LUCA, die in 2012 en 2013 al eens de helft van de Wildcards binnenhaalden, halen dit jaar vlotjes een onderscheiding. Met meer dan 20 wildcards sinds 2005 zijn de filmstudenten zowat de hofleveranciers van de VAF wildcards. 

Dikke proficiat aan Leonardo Van Dijl, Anouk fortunier, Liesbet Van Loon en Eva Van Tongeren.

ONZE PRIJSWINNAARS

Umpire, Leonardo Van Dijl: De leegte die de coach, Jeremy P. achterlaat in het leven van de veertienjarige tennisbelofte, Axelle D. wordt groter en groter nu zijn aanhouding verlengd wordt. Vorig jaar won hij Grand Jury Award op het Outfest in LA.

Drôle d'oiseau, Anouk Fortunier: Zoë wordt na een schooldag opgepikt door haar bipolaire vader, Pierre. Gewapend met haar fantasie, tracht ze de problemen waarmee haar vader dagelijks kampt te verzachten. De korte film werd tijdens het Film Fest Gent al bekroond met de Publieksprijs van de Belgische kortfilmcompetitie.

In Frankrijk zijn geen walvissen, Eva Van Tongeren: 'In Frankrijk zijn geen walvissen' is een filmisch essay eigenlijk een persoonlijke zoektocht naar rust en sereniteit. Strakke beelden uit Calais staan in een gestage montage samen met twee voorgelezen brieven. Geen praatje bij 't plaatje.

The Beast, Liesbet Van Loon: Een experimenteel verhaal van een vrouw met een innerlijke demon die haar dagelijkse leven in de vernieling helpt, maar die ze moet leren accepteren. 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by