Koningin Mathilde brengt bezoek aan opleiding Muziek van Lemmens

Foto: Sebastian Steveniers

Op 1 maart 2018 bracht Koningin Mathilde een bezoek aan campus Lemmens. Ze maakte er kennis met de opleiding Muziek.

Bij aankomst speelden en zongen de muziekstudenten 'Ode an die Freude' voor hare Majesteit. Meteen nadien ging de Koningin een gesprek aan met studenten uit de verschillende muziekrichtingen. Daarna werd de Koningin nog getrakteerd op een klein concert met bijdragen van onder andere de studenten Muziektherapie en Muziekpedagogie. Als ere-voorzitster van de Koningin Elisabethwedstrijd hecht de Koningin groot belang aan muziekeducatie en dat was eraan te zien. Na het concert nam ze haar tijd om met de studenten te praten. Ze bedankte hen voor hun passie en vroeg aan zowat elke student wat ze later zouden willen doen met hun muziek.

Balans na het bezoek

Opleidingshoofd Marc Erkens blikte na het hoogbezoek tevreden terug: "Ze was in haar nopjes, de Koningin, en ik denk dat ze het meende. Alle studenten hebben het dan ook bijzonder overtuigend en quasi professioneel gedaan, eerder verteld over wat muziek voor hen betekende en hoeveel ze hier bij ons samen kunnen doen en voor kansengroepen kunnen doen dan dat ze het over hun eigen carrièremogelijkheden hebben gehad. Ongelooflijk, als we ze alles hadden voorgekauwd, hadden ze het niet beter kunnen gezegd hebben. En weet je wat, het was eigenlijk heel bijzonder, deze ochtend, iedereen op zijn paasbest, de koningin incluis, en iedereen voor de volle 100% mee. Heel tof. Een echte opsteker."

Weerklank in de pers

Het evenement kreeg weerklank in Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Rondom Leuven en verschillende royaltymagazines. Het koninklijk bezoek was ook een item in het journaal van ROB-tv dat je hier herbekijken kan.  

Iets om nooit te vergeten

De organisatie van een koninklijk bezoek mag niet onderschat worden. Achter de schermen werd dit dan ook wekenlang tot in de puntjes voorbereid. Het werd dan ook een succes... Eén dat niet snel vergeten zal worden.  

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by