Kersverse master Emma Ribbens wint Wanatoeprijs

Vrijdag 23 juni werden de winnaars van de Wanatoeprijs 2017 bekendgemaakt. Emma Ribbens, kersverse master Productdesign, mocht de prijs in ontvangst nemen.

Uit alle 143 afstudeerprojecten van laatstejaars uit de Limburgse kunst- en ontwerpopleidingen werd selecteerde een jury 10 studenten. In deze selectie waren maar liefst 6 studenten van LUCA School of Arts opgenomen. Zes! We stellen ze met trots nog even voor.

WINNARES - Emma Ribbens (Productdesign)

Emma onderzocht hoe zij als ontwerper een bijdrage kan leveren aan de vluchtelingenproblematiek, en werkte hiervoor een maand mee in het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Het resultaat hiervan is NomadLab, een open source onderzoeksproject dat kinderen op de vlucht door middel van co-creatie wil versterken in extreem kind onvriendelijke situaties. Nomadlab creëert met ‘afvalmateriaal’ een lokaal, modulair speelobject dat met een beperkt aantal elementen oneindig veel speelmogelijkheden biedt. Via spelen, de universele taal van kinderen, krijgen zij zo de mogelijkheid om een eigen wereld te creëren.

Lees meer op haar website www.nomadlab.be.

Byron Lemoine (prodcutdesign)

Your Brace is een medisch hulpmiddel voor het fixeren van de hand in een neutrale positie.  Het is een driedelig project bestaande uit een dienst, product en software. Aan de hand van 3D-scanning en 3D-printing worden de braces perfect op maat van het lichaam geprint. Door de combinatie van verschillende modulaire digitale features kan de brace verder ook aangepast worden aan de aard van het letsel en de esthetische voorkeur van de gebruiker.

Lees meer op de blog van campus C-mine 

Hanne Frederix (Televisie-Film)

De online serie ‘Koudwatervrees’ handelt over de aarzelende outing van een 18-jarige. Blijft hij bij zijn vriendin of toont hij wie hij echt is? Hanne werkte de hoogtepunten uit in 7 afleveringen. Ze wil met deze serie de problemen waar veel holebi-jongeren mee worstelen bespreekbaar maken.

Lees meer op http://www.luca-arts.be/portfolio/hanne-frederix-0

Lennert Deprettere (Fotografie)

In ‘The Selfie Project’ manipuleren machines een selfie van Lennert. De 6 machines die hij bouwde zijn een metafoor voor de constructies achter media en een waarschuwing dat die wel eens misbruikt worden. Tegelijkertijd is het werk ook een metafoor van de selfies die vaak gemanipuleerd worden.

Lees meer op http://www.luca-arts.be/portfolio/lennert-deprettere

Ronald Clays (Productdesign)

Het afstudeerproject van Ronald Clays ‘Mirrored: Fashion’s Anti-Utopia’ is een kritische reactie op de bedrieglijk utopische schijn van de modewereld. De uitwerking omvat een artistiek onderzoek naar de overweldigende complexiteit van de duurzaamheidsproblematiek in de mode. Drie beelden; de maker, gebruiker en ontwerper zijn opgebouwd uit symbolische elementen die samen de totale betekenisgeving vormen als reactie op het gebroken modesysteem.

Lees meer op http://www.luca-arts.be/portfolio/ronald-clays

Sam Billen (Animatiefilm)

Sam neemt je mee in de beklijvende wereld van een negenjarig meisje dat wegvluchtte van de oorlog in Kosovo. De installatie in de container is een grensverleggend onderzoek in hoe verre animatiefilm een dragende rol kan spelen in een audio-visueel totaalconcept.

http://www.luca-arts.be/portfolio/sam-billen

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by