Grafische cel geeft eerste Nederlandstalige publicatie van Thomas Meinecke uit

Met Schakelpauzes. Teksten van en over Thomas Meinecke verschijnen voor het eerst stukken van Thomas Meinecke in het Nederlands.

Thomas Meinecke is in Duitsland vermaard als grensverleggend (en -vervagend) romanschrijver, columnist, muzikant, radio- en club-dj. Voor Schakelpauzes werden dertien representatieve fragmenten uit Meineckes oeuvre geselecteerd en vertaald, die doen snakken naar meer. Het boek bevat ook een interview met de auteur en dertien snedige essays over Meineckes werk geschreven door experten uit binnen- en buitenland.

Dat Meinecke als een van de grondleggers van de popliteratuur de lezer doldraait met beelden en citaten, vindt ook zijn weerslag in het grafisch ontwerp van Dear Reader. De bij de teksten opgenomen beeldbanden verhevigen de associatieve denk- en zoekbewegingen die Meineckes teksten triggeren. Het boek is uitgegeven bij de Grafische Cel, de uitgeverij van LUCA School of Arts, die garant staat voor eigenzinnig grafisch ontwerp.

Schakelpauzes wordt gelanceerd en verkocht tijdens Thomas Meinecke in Inter-Action, de drie dagen durende evenementenreeks naar aanleiding van Meineckes verblijf aan de KU Leuven (1 t/m 3 april 2014). Het boek is tevens verkrijgbaar in de boekhandel.

Redactie: Arne De Winde, Iannis Goerlandt, Michiel Rys, Dear Reader
april 2014 | paperback | 256 pagina’s | 13 x 20,5 cm | 14,95 euro

Lees meer

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by